فهرست مطالب
داور و داوری در لغت و اصطلاح
کلمه داور در لغت به قاضی و حاکم، دادرس، میانجی آنکه میان نیک و بد حکم کند، گفته میشود. داور را در فقه قاضی تحکیم گویند و واژه تحکیم (فقه) به معنای تعیین و نصب حکم و انتخاب به داوری آمده است. در فرهنگ فارسی نیز قاضی به معنای داور و حکم کننده و کسی را حاکم قرار دادن معنا شده است. داوری در لغت به معنای قضاوت، حکمیت و محاکمه کردن است و فعل داوری عملی است که داور در راستای یکسو نمودن میان نیک و بد و حکم میان دو خصم انجام می دهد. در مجموع میتوان گفت داوری در حقوق معادل حکمیت و داور همان قاضی تحکیم میباشد. در ایران علی الخصوص در شهر تهران برخی از افراد به انجام امور داوری مشغول گردیده و یا در برخی موارد به صورت جمعی نسبت به تشکیل موسسه داوری اقدام نموده اند. در این گفتار می خواهیم بررسی نمائیم که بهترین داوران حقوقی در ایران و تهران باید دارای چه ویژگی های باشند و چگونه می توان فهمید که کدام موسسه داوری و یا وکیل داوری برای انجام داوری در خصوص نزاع و خصومت ما مناسب می باشد و چطور متوجه شویم آیا اصلاً شخصی را که می خواهیم به عنوان داور انتخاب نماییم دارای تحصیلات و دانش حقوقی است یا خیر و اشتباهات رایج در انتخاب داور یا موسسه داوری چیست ؟!
مفهوم داوری از نظر حقوقی
در قوانین موضوعه تعریفی از داوری به میان نیامده است. حقوقدانان هر یک تعریفی را بیان نموده اند. یکی از اساتید داوری یا حکمیت را رفع اختلاف از طریق رسیدگی و صدور حکم اشخاصی که اطراف دعوی معمولاً آنها را به تراضی انتخاب میکنند یا مراجع قضایی با قرعه بر میگزینند دانسته است. استاد دیگری چنین بیان نموده اند حکومت خصوصی افراد و صرف نظر کردن آنان از مداخله مراجع رسمی در قطع و فصل دعاوی مربوط به حقوق خصوصی خودشان و تسلیم شدن آنها به حکومت خصوصی اشخاصی که از نظر معلومات و اطلاعات فنی یا شهرت به امانت و رستگاری مورد اعتماد مخصوص آنها هستند. در توضیح داوری همچنین آورده شده است که هیچ چیز مانع از آن نیست که مأموریت رسیدگی به اختلاف طرفین و رفع آن به شخص یا اشخاصی واگذار شود که شهرتشان به درستکاری و رعایت امانت احاطه آنها به جنبه های تخصصی موضوع مورد اختلاف یا ... موجب جلب اعتماد گردیده و طرفین شخصاً و یا توسط ثالثی آنها را انتخاب نموده باشند در این صورت به داوری رجوع شده است. قانون داوری تجاری بین المللی مصوب ۱۶ شهریور ۱۳۷۶ در بند الف از ماده یک داوری را عبارت از رفع اختلاف بین متداعیین در خارج از دادگاه به وسیله شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی مرضی الطرفین و یا انتصابی تعریف نموده است.
تعریف موسسه داوری
مؤسسه داوری به نهادی گفته میشود که خدمات داوری ارائه میدهد. این مؤسسات معمولاً برای حل و فصل اختلافات و دعاوی بین طرفین، بهویژه در زمینههای تجاری، اقتصادی و حقوقی فعالیت میکنند. فرآیند داوری بهجای مراجعه به دادگاههای رسمی، در یک محیط خصوصیتر و غیررسمیتر انجام میشود. مؤسسات داوری باید شامل گروهی از داوران متخصص و با تجربه حقوقی باشند که بر اساس قوانین و آییننامههای مشخص، به بررسی و تصمیمگیری دربارهی پروندهها بپردازند. هدف اصلی این مؤسسات داوری، تسریع در حل و فصل اختلافات و کاهش هزینهها و زمان مربوط به دعاوی قانونی است.
وکیل متخصص داوری به چه شخصی گفته می شود ؟
وکیل متخصص داوری به شخصی اطلاق میشود که در زمینه داوری و حل و فصل اختلافات و همچنین انجام دعاوی داوری دارای تخصص و تجربه بالا می باشد. این وکلا معمولاً با قوانین و مقررات مربوط به داوری آشنا هستند و میتوانند به طرفین در مراحل مختلف داوری و دعاوی مربوط به آن کمک نموده و یا انجام داوری را بر عهده گیرند. وکلای داوری حتماً دارای پروانه وکالت دادگستری می باشند و از این جهت نسبت به دیگر داوران دارای مزیت می باشند که اولاً توانایی شرکت در دعاوی مربوط به داوری مثل ابطال و اجرای رای داور را دارا می باشند و ثانیاً به جهت انجام امور دعاوی داوری در دادگاه ها، بر رویه قضائی مسلط و بدین لحاظ می توانند نسبت به انجام داروی و صدور رای داوری با کمترین احتمال ابطال و نقض در محاکم، اقدام نمایند. برخی از وکلای متخصص داوری در موسسه داوری در تهران و سایر شهرهای ایران مشغول به فعالیت می باشند و برخی دیگر به صورت مستقل این امر را انجام می دهند.
اهمیت و جایگاه داوری
دو اصل اساسی که باعث تسریع در روند رسیدگی به پرونده های قضایی میگردد یکی تخصصی بودن و دیگری سرعت رسیدگی است، چنانکه در حال حاضر نیز دادگاه ها به جهت اهمیت موضوع شعبی را به عنوان دادگاه خانواده، اطفال، قتل، مفاسد اقتصادی و غیره .... اختصاص داده اند تا بدین گونه افرادی را که متخصص در امور مربوط می باشند، بهتر و سریع تر بتوانند نسبت به حل دعوا و جرائم به وقوع پیوسته اقدام نمایند.
در بحث داوری نیز این دو اصل به صورت خیلی واضح تر نمود پیدا میکند. به گونه ای که میتوان آنها را از جمله اصلی ترین فایده های داوری دانست. البته زمانی این دو اصل میتوانند نقش خود را به طور کامل ایفاء نمایند که از بدو امر قرارداد داوری یا توافق طرفین به ارجاع دعوا به داوری آگاهانه بوده و افرادی به عنوان داور انتخاب گردند که علاوه بر تخصص در دعوای مربوطه، آشنا به قوانین و مقررات داوری چه از لحاظ شکلی و چه از لحاظ ماهوی باشند در غیر اینصورت انجام داوری به ضرر طرفین خواهد بود.
امتیازی که تخصصی بودن در داوری نسبت به دادگاه دارد این است که برای هر یک از انواع دعاوی میتوان به طور علی حده از داور متخصص در آن دعوا بهره برد. در امور صنفی میتوان از افرادی استفاده نمود که مدتهای طولانی در آن رشته مشغول به کار بوده اند و به کلیه جوانب امر احاطه کامل دارند. اگر در هنگام انعقاد قرارداد و معاملات به این نکته مهم توجه شود و در قرارداد داوری از ناحیه هر یک از طرفین یا به طور مشترک افراد و یا موسسه داوری را که مورد اعتماد طرفین و دارای تخصص و مهارت در داوری میباشند به عنوان داور انتخاب شوند به طور قطع و یقین اظهار نظری که وی خواهد داشت بسیار به عدالت نزدیکتر و مفید فایده خواهد بود. شاید زمانی که داور در جهت ایجاد صلح و سازش و میانجی گری تلاش مینماید نیاز به دانستن قوانین داوری ضروری نباشد، ولی زمانی که مجبور به صدور حکم میگردد، ضرورت دانستن قوانین داوری احساس میگردد.
در جهت نیل به این اهداف گروه وکلا و مشاورین حقوقی میزان با تشکیل کانونی مستقل تحت عنوان کانون داوران میزان نسبت به انجام خدمات داوری به مشتریان و متقاضیان خویش اقدام نموده است. این کانون که از وکلای مجرب و متخصص در زمینه داوری تشکیل گردیده و با رعایت اصل سرعت رسیدگی و اصل تخصص، به یکی از معتبرترین کانون های داوری در تهران و ایران تبدیل و خوشبختانه موجبات رضایت مندی حداکثری مشتریان خویش را فراهم نموده است.
مزایا و معایب داوری
مزایای داوری:
زمانی که صحبت از مزایای داوری میکنیم قطعا باید داوری را با رسیدگی در مراجع قضائی مقایسه نمائیم. داوری دارای همه آثار الزام آور رسیدگی در محاکم قضائی می باشد ولی نسبت به آن دارای مزایایی است که به آن اشاره می کنیم:
- در داوری طرفین این حق و امکان را دارند که شخص یا اشخاص رسیدگی کننده و حاکم و قاضی را خود انتخاب نمایند و این افراد می تواند ار یک نفر تجاوز نموده و شامل چندین شخص یا یک موسسه داوری گردد. در مراجع قضائی امکان انتخاب مقام رسیدگی کننده نه تنها امکانپذیر نیست بلکه تخلف نیز می باشد. حال مزیت بسیار مهمی که در این انتخاب نهفته، این است که شاید در صورت رسیدگی در مراجع قضائی شخص رسیدگی کننده دارای علم، مهارت و تجربه کافی از نظر ما نباشد. همچنین در انتخاب داور ما می توانیم صفات اخلاقی پسندیده را یکی از فاکتورها قرار داده و شخص معتمد اخلاق مدار موردنظر خویش را به عنوان قاضی و داور انتخاب و منصوب نمائیم.
- با توجه به تراکم بالای پرونده ها در مراجع قضائی از نظر منطقی نیز قاضی رسیدگی کننده نمی تواند بیشتر از مدت زمانی معقولی برای پرونده ما وقت در نظر گیرد و این کمبود وقت در رسیدگی موجب کاهش کیفیت دادرسی می گردد، بنابراین می توان گفت در داوری با توجه به عدم وجود این مانع اگر سایر فاکتورها نیز رعایت گردد، نتیجه رسیدگی به عدالت و احقاق حق نزدیک تر می باشد.
- در داوری رسیدگی با هزینه کمتر از محاکم دادگستری صورت می پذیرد و مقرون به صرفه تر می باشد. در رسیدگی قضائی هزینه دادرسی در دعاوی مالی در مرحله بدوی حدود 5/3 درصد خواسته و در مرحله تجدیدنظر و واخواهی حدود 5/4 درصد محکوم به و در مرحله فرجام خواهی و اعاداه دادرسی و اعتراض ثالث حدود 5/5 درصد محکوم به می باشد و این در حالیست که مطابق با ضوابط داوری حق الزحمه داوری به صورت مستقل و یا در موسسات داوری تقریباً معادل 2 درصد خواسته موضوع مورد اختلاف می باشد.
- در اکثر پرونده های مطروحه در دادگستری با توجه به کمبود وقت دادرسی و رسیدگی تک جلسه ای و ضوابطی که دادگاه را ممنوع از راهنمایی طرفین دعوی می نماید، افراد به جهت جلوگیری از تضعییع حق خویش ناگزیر به معرفی وکیل دادگستری می باشند که این امر پرداخت حق الوکاله را نیر به همراه خواهد داشت. در داوری اگر از داوران متخصص و متبحر استفاده گردد، دیگر نیازی به حضور وکیل دادگستری نمی باشد زیرا خود داور یا داوران مستقل یا داوران موسسه داوری با اشراف بر موضوع نسبت به راه کار های قانونی که توسط وکلا ارائه می گردد، عالم و آگاه می باشند و آن ها را در رسیدگی در نظر می گیرند.
- همانطور که گفته شد تراکم بالای پرونده ها در دادگستری و ضرورت رعایت تشریفات بسیار قانونی، علاوه بر کاهش کیفیت رسیدگی موجبطولانی شدن روند دادرسی می گردد و گاه ممکن است این رسیدگی از سال ها تجاوز نماید و خود این نوع رسیدگی و اطاله دادرسی موجب تضعیع مضاعف حقوق افراد می گردد، ولی در داوری این نقایص سیستم قضائی برطرف شده و در مدت زمان کوتاهی پرونده به نتیجه خواهد رسید.
- متاسفانه بسیار ملاحظه گردیده است که در محیط دادگستری شان و کرامت افراد حفظ نمی گردد و علاوه براینکه حضور در دادگستری برای افراد همراه با بار روانی منفی و استرس می باشد، طرفین پرونده برخی اوقات به ناچار ساعت ها در دادگستری منتظر و بلاتکلیف می مانند و علاوه بر آن رفت و آمد مداوم در دادگستری طاقت فرسا و همراه با هزینه می باشد. در حالیکه در داوری در زمانی که طرفین تمایل دارند در محیطی آرام و به دور از هیاهو و استرس در دفتر وکیل یا موسسه داوری و یا هر مکان دیگر، جلسه ای برگزار در کمال رعایت شان و کرامت انسانی، طرفین اظهارات خود را بیان و مستندات خود را ارائه و به صورت تلفنی و بدون مراجعه می توانند پیگیری های لازم را انجام داده و از کار و زندگی خود باز نمانند.
- تجربه نشان داده است میزان اعتراض اشخاص محکوم به رای داوری به مراتب کمتر از آراء صادره از دادگاه است و این به این معنی است که به دلیل انتخابی بودن نوع قضاوت و شخص یا اشخاص قضاوت کننده، بسیاری از افراد محکوم در رای داور، از این رای تبعیت می نمایند و این عدم استنکاف در اجرای اختیاری رای نیز فواید بسیاری به همراه دارد.
معایب داوری:
علیرفم تمام مزایایی که در فوق بیان کردیم در صورتی که برخی از فاکتورها رعیت نگردد داوری می تواند برای طرفین با معایبی همراه باشد و در قوانین مربوط به داوری کشور ما هیچ شرایطی برای علم، تخصص و مهارت داور ذکر نگردیده است و و الزامی به مراجعه افراد به موسسات داوری وجود ندارد. بنابراین طرفین می توانند افراد غیر متخصص و غیر حقوقدان را برای داوری انتخاب نمایند. همچنان است که در بسیاری از قراردادهای تنظیمی توسط دفاتر املاک خود مدیر املاک یا یکی از مشاوران که دارای تخصص نبوده را به عنوان داور تعیین می نمایند و یا در بسیاری موارد افراد، شخصی غیر متخصص را به دلیل ریش سفید بودن و یا اعتماد به صداقت و امانت داری وی به عنوان داور انتخاب می نمایند. انتخاب داور به این شکل بسیار خطرناک می باشد و اغلب در این موارد به دلیل صدور آراء ناصحیح افراد علیرغم صرف وقت، انرژی و هزینه در نهایت برای رفع اختلاف خود راهی محاکم دادگستری می گردند و در وهله اول باید وقت و هزینه مضاعفی را صرف اثبات غلط بودن و ابطال رای داور نمایند و مجدد به اول راه بازگشته واین بار از دادگاه بخواهند که به اختلاف آن ها رسیدگی نماید.
تعریف داوری داخلی و بین المللی
در تعریف داوری داخلی می توان گفت داوری داخلی به فرآیند حل و فصل اختلافات بین طرفین در محدوده یک کشور خاص گفته میشود که بر اساس قوانین و مقررات آن کشور انجام میپذیرد. این نوع داوری معمولاً برای اختلافات تجاری، مدنی، یا سایر دعاوی حقوقی بین اشخاص حقیقی یا حقوقی در همان کشور مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس قوانین ایران، داوری داخلی اصولاً مشمول قانون آیین دادرسی مدنی بوده ولی داوری بینالمللی مشمول قانون داوری تجاری بینالمللی است.
به استثناء قانون داوری تجاری بین المللی ایران ما نمی توانیم در اسناد بین المللی تعریفی از داوری بین المللی بیابیم. بند الف ماده یک این قانون بیان می دارد داوری عبارت است از رفع اختلاف بین متداعیین در خارج از دادگاه بوسیله شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی مرضی الطرفین یا انتصابی و در بند دوم این ماده مقرر گردیده داوری بین المللی عبارت است از اینکه یکی از طرفین در زمان انعقاد موافقت نامه داوری، به موجب قوانین ایران، تبعه ایران نباشد. لازم به ذکر است که در نظام های مختلف حقوقی تعاریف و معیارهای متفاوتی از داوری بین المللی بیان گردیده است.
انواع داوری
داوری از نظر نحوه برگزاری به دو نوع تقسیم میشود: داوری سازمانی یا نهادی و داوری موردی یا اختصاصی. در داوری سازمانی داوری تحت نظارت یک سازمان یا نهاد صورت میگیرد، به عنوان مثال اتاق بازرگانی بین المللی. در اینجا طرفین اختلاف با یکدیگر توافق مینمایند که انجام داوری را به یک سازمان ارجاع دهند. این کار مزایای بسیاری دارد و همه چیز از قبل تعیین شده است. مثلاً مطابق مقررات ICC اگر هر یک از طرفین از تعیین داور استنکاف نماید، اتاق بازرگانی بین المللی به نیالت از آن ها داور را انتخاب میکند. در حال حاضر داوری های مهم در سطح بین المللی نزد ICC صورت می گیرد. در داوری موردی داوری تحت نظارت سازمان خاص نیست و این طرفین هستند که قانون حاکم محل داوری و تشریفات رسیدگی را انتخاب میکنند.
ویژگی های مهم بهترین موسسه داوری و بهترین داوران حقوقی ایران
انتخاب داور مناسب برای فرآیند داوری میتواند تأثیر زیادی بر نتیجه نهایی داشته باشد. در اینجا چند نکته برای انتخاب داور آورده شده است:
- تخصص و تجربه: اطمینان حاصل کنید که داور علاوه بر تشلط به قواعد و مقررات داوری در زمینه خاص اختلاف شما دارای تخصص باشد (مثلاً حقوق تجاری، دعاوی املاک و اراضی، قراردادها، روابط کارگر و کارفرما و غیره).
- سابقه داوری و تجربه: بررسی کنید که داور تجربه کافی در انجام داوریهای مشابه با موضوع اختلاف شما را داشته باشد.
- بیطرفی و انصاف و عدم وابستگی: داور باید بیطرف باشد و هیچ گونه وابستگی به یکی از طرفین نداشته باشد.
- مهارتهای ارتباطی و توانایی توضیح و استدلال: داور باید قادر باشد بهخوبی استدلال کند و نظرات خود را بهروشنی بیان کند و با توجه به اینکه در بسیاری از موارد رفف اختلاف با میاجی گری و مصالحه و سازش صورت می پذیرد، داور باید دارای مهارت ارتباطی قوی جهت گفتگوی موثر و برقراری سازش باشد.
- توانایی مدیریت جلسات: داور باید توانایی مدیریت جلسات را داشته باشد و فضای مناسبی برای بحث و تبادل نظر ایجاد کند.
- اعتبار و شهرت : در شهرهای بزرگ مثل تهران چون داوران و موسسات داوری بسیار زیاد هستند حتما قبل از مراجعه به داور یا موسسه داوری اعتبار و شهرت وی را بررسی نمائید و نظرات و توصیههای مشتریان را پرس و جو نموده و ببینید که دیگران چه نظراتی درباره داور یا موسسه داوری مربوطه دارند.
راهنمای انتخاب داور یا موسسه داوری
جهت انتخاب داور یا موسسه داوری ایتدا از وب سایت ها و منابع آنلاین موسسات داوری و یا داوران معتبر را جستجو نمائید و یا از اطرافیان، دوستان و همکاران این امر را پرسیده و ببینید که آیا کسی تجربه مفید استفاده از خدمات داوری وکیل یا موسسه داوری را داشته است ؟ اگر از طریق جستجوی آنلاین با وکیل و یا موسسه داوری آشنا شدید نظرات و امتیازات مشتریان سابق را بررسی کنید. همچنین اگر در اطراف خود وکیل یا مشاور حقوقی را می شناسید از او بخواهید که شخص متخصص یا موسسه داوری معتبری را به شما معرفی نماید. پس از آشنا شدن با یک یا چند موسسه داوری و یا وکیل متخصص داوری حتما از آن ها وقت مشاوره گرفته و پس از ملاقات حضوری نحوه و فرایند کار شخص داور یا موسسه داوری و زمانبندی را جویا شده و تجربیات آن ها را پرس و جو و بررسی نمائید. سپس موضوع حقوقی خویش و یا موضوع درخواست داوری را مطرح نموده و ببینید که راه حل حقوقی مورد ارائه و برنامه و استراتژی حل مشکل و رفع اختلاف چیست و در پایان هزینه را به طور شفاف بپرسید. پیشنهاد می گردد این پروسه را با چند وکیل متخصص داوری و یا موسسه داوری انجام دهید و آن ها را از نظایر مختلف با هم مقایسه نمائید و سپس به انتخاب داور یا موسسه داوری اقدام نمائید.
خطرات و اشتباهات رایج در انتخاب داور یا موسسه داوری
- عدم تخصص و تجربه: همانطور که گفته شده داور یا داوران حتما باید در زمینه مقررات داوری و موضوع داوری دارای تخصص و تجربه ممتاز باشند
- عدم بی طرفی: برخی اوقات طرفین یا یکی از آن ها از داور شناخت کافی نداشته مثلاً دفتر املاک شخصی را به عنوان داور معرفی می نماید. توجه نمائید که این داور ممکن است بی طرف نبوده و مشکالت عدیده ای را در آینده و در صورت بروز اختلاف بوجود آورد.
- تفکر تخصص موسسات ثبت شده: در برهه ای افراد بدون داشتن تخصص و تحصیلات حقوقی می توانستند نسبت به ثبت موسسه حقوقی در اداره ثبت شرکت ها اقدام نمایند و بسیاری از این موسسات ثبت شده اکنون مشغول به فعالیت می باشند. بنابراین ثبت موسسه حقوقی و داوری نشاندهنده ی تخصص و تبحر آن موسسه نمی باشد. در صورت مراجعه به موسسات داوری حتماً از دارا بودن پروانه وکالت دادگستری یا تحصیلات حقوقی داور اطمینان حاصل نمائید.
- انتخاب داوران دارای صفات پسندیده اخلاقی ولی بدون تخصص: بسیار رایج است که در قرارداد ها افراد داورانی را انتخاب می نمایند که از نظر اخلاقی به آن ها اعتماد دارند و یا داور شخص ریش سفید و با اعتیاری در اقدام و یا محل کار می باشد ولی فرد مذکور دارای تخصص و دانش حقوقی نبوده و در آتیه بدون داشتن سوء نیت به دلیل صدور رای ناصحیح و غیر تخصصی مشکلات زیادی را برای طرفین بوجود آورده است
- اعتماد به تبلیغات وسوسه انگیز: شایع شده است که در فضای مجازی بسیاری از افراد و یا موسسات خود را بهترین موسسه داوری یا وکیل داوری کشور یا تهران معرفی و یا لیستی از بهترین وکلا یا متخصصین داوری معرفی نموده و وکلا یا افراد مدنظر خویش را در این لیست قرار می دهند. تاکید می گردد که به این تبلیغات توجه ننموده و مواردی که در قسمت راهنمای انتخاب داور یا موسسه داوری بیان نمودیم را مدنظر قرار داده و اجرا نموده و در نهایت تخصص و تجربه و مهارت داور را مبنای انتخاب خویش قرار دهید.
- انتخاب داوری بر مبنای هزینه: میزان هزینه داوری بسیار مهم است ولی نباید این امر معیار انتخاب شما قرار گیرد. احتمال دارد افرادی که هزینه پایین تر از معمول اعلام می نمایند دارای تخصص و تجربه کافی نبوده و چون فعالیت خویش را تازه آغاز نموده اند هزینه های پایین دریافت می کنند و در مقابل افراد یا موسساتی که هزینه بسیار بالا اعلان می نمایند الزاماً دارای تخصص و مهارت نمی باشند و بنابراین میزان هزینه را در کنار احراز تخصص و مهارت و تجربه و سایر ویژ گی های ذکر شده مبنای انتخاب خویش قرار دهید.
وکیل دعاوی داوری
صرف نظر از موارد ذکر شده در خصوص داور یا موسسه داوری، یکی از خدمات وکیل متخصص داوری طرح دعاوی داوری و دقاع از آن هاست. دخالت مراجع قضائی در امر داوری در دو حالت متصور است. یکی در رسیدگی به درخواست ابطال رای داوری و دیگری در رسیدگی به درخواست اجرای رای داور. طرفین رای داوری حق اعتراض به ذای داوری و درخواست ابطال آن را دارند و موارد آن در ماده 489 قانون آئین دادرسی مدنی و ماده 33 قانون داوری تجاری بین المللی ایران ذکر گردیده است. در خصوص اجرای احکام داوری خارجی شناسایی رای داور (قبل از اجرا) از جمله مسئولیت های مراجع قضائی می باشد و منظور از شناسایی این است که به رای داوری خارجی برای اجرا باید ارزشی معادل با حکم صادره از دادگاه های ایران داده شود. وکیل دعاوی داوری که دارای پروانه وکالت دادگستری می باشد علاوه بر تخصص در انجام داوری می تواند در محاکم قضائی نیز به بهترین نحو ممکن نسبت به احقاق حقوق موکل خویش اقدام نماید.
هزینه داوری چقدر است ؟
مطابق با آئین نامه حق الزحمه داوری مصوب ۱۴۰۱/۶/۵ رئیس قوه قضائیه میزان حق الزحمه داوری تا ده میلیارد ریال دو درصد خواسته، نسبت به مازاد از ده میلیارد ریال تا پنجاه میلیارد ریال، یک درصد خواسته، نسبت به مازاد از پنجاه میلیارد ریال تا صد میلیارد ریال، نیم درصد خواسته، مازاد بر صد میلیارد ریال، بیست و پنج صدم درصد از خواسته ... می باشد.
درباره کانون داوری میزان
گروه وکلا و مشاورین حقوقی میزان در سال 1390 و توسط وکلای دادگستری ثبت و پس از انجام سال ها خدمات داوری جهت ارائه خدمات ممتاز در زمینه داوری به موکلین و مشتریان خود نسبت به تشکیل کانونی مستقل تحت عنوان کانون داوران میزان اقدام می نماید. این کانون با بهره مندی وکلای مجرب، با تجربه و عالی رتبه پایه یک دادگستری و متخصص در زمینه داوری حقوقی در حوزه املاک و مستغلات، حقوق تجاری، حقوق قراردادها ... و به لحاظ ارائه بهترین و با کیفیت ترین خدمات حقوقی داوری و میانجی گری داخلی و بین المللی به یکی از معتبرترین کانون های داوری تهران و ایران تبدیل گردیده است. مقر اصلی کانون داوری میزان در تهران می باشد ولی خدمات داوری ما به صورت آنلاین و حضوری در کل کشور ارائه می گردد.