ثبتی, ملکی

الزام به ثبت قرارداد مشارکت در ساخت در سامانه ثبت الکترونیک اسناد

در قراردادهای مشارکت در ساخت بنابر توافق بین مالک و سازنده ممکن است در همان بدو تنظیم قرارداد، ( 1 یا ۲ یا ۳ یا… دانگ) از مالکیت ملک یا زمینی که قرار است در آن بنای جدید ایجاد شود به سازنده انتقال گردد و یا ممکن است در طول اجرای پروژه، (۱ یا ۲ یا ۳ یا … دانگ) ملک یا زمین به سازنده منتقل شود یا اینکه پس از اجرای کامل پروژه و ساخت واحدها، انتقال ملكيت واحدها صورت پذیرد لذا به علت اینکه یکی از آثار قراردادهای مشارکت در ساخت انتقال ملکیت است، لازم و ضروری است که مالک و سازنده قرارداد یا توافق نامه مشارکت در ساخت خود را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد به استناد ماده ۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 17/03/1403 ثبت نمایند.

نکته: بر اساس ماده ۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 17/03/1403 مالک باید قرارداد مشارکت در ساخت را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد به ثبت برساند.

نکته: بر اساس ماده ۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مصوب 17/03/1403 سازنده باید قرارداد مشارکت در ساخت را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد به ثبت برساند.

ضمانت اجرای عدم ثبت قرارداد مشارکت در ساخت در سامانه ثبت الکترونیک اسناد

قانونگذار در ماده ۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول نسبت به تعیین ضمانت اجرا برای عدم ثبت قرارداد در سامانه ثبت الکترونیک اسناد اقدام نموده است لذا هم سازنده و هم مالک ملزم به ثبت قرارداد مشارکت در ساخت خود در سامانه ثبت الکترونیک اسناد میباشند.

نکته: ضمانت اجرای عدم ثبت قرارداد مشارکت در ساخت در سامانه ثبت الکترونیک اسناد از سوی مالک شامل موارد زیر می باشد:

  1. عدم استماع قرارداد مشارکت در ساخت در مراجع قضایی، شبه قضایی و داوری
  2. عدم استماع ادله قرارداد مشارکت در ساخت در مراجع قضایی، شبه قضایی و داوری
  3. عدم استماع شکایات کیفری در رابطه با قرارداد مشارکت در ساخت در مراجع قضایی
  4. عدم استماع دعاوی حقوقی در رابطه با قرارداد مشارکت در ساخت در مراجع قضایی، شبه قضایی و داوری

نحوه تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت توسط بنگاه های معاملات ملکی و وظایف مشاورین املاک در این خصوص

تا قبل از تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول مشاورین املاک و یا بنگاههای معاملات ملکی مجاز به تنظیم قراردادهای مشارکت در ساخت به صورت عادی بودند و این قراردادهای عادی مورد پذیرش محاکم دادگستری قرار میگرفت.

اما پس از تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول با توجه به اینکه در قراردادهای مشارکت در ساخت انتقال مالکیت ممکن است همزمان با امضاء قرارداد یا پس از امضاء و در طول اجرای پروژه و یا پس از اجرای کامل عملیات ساخت صورت پذیرد به همین علت مشاورین املاک و بنگاههای معاملات ملکی در مورد قراردادهای مشارکت در ساخت صرفا مجاز به اقدامات ذیل هستند:

  1. برگزاری جلسات مذاکره بین سازنده و مالک
  2. تهیه پیش نویس قرارداد مشارکت در ساخت
  3. درج پیش نویس قرارداد مشارکت در ساخت در سامانه ثبت الکترونیک اسناد
  4. ارسال با انعکاس قرارداد مشارکت در ساخت به دفاتر اسناد رسمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *