حقوقی, ملکی

راهنمای اخذ پروانه تخریب و نوسازی

فهرست مطالب

تعریف پروانه ساختمان

بند ۳ ماده ۱ آیین نامه اجرایی نحوه ایجاد بستر یکپارچه ارایه خدمات مرتبط با اخذ مجوز ساخت و ساز در کل کشور و تسهیل فرایندهای مربوط مصوب 18/11/99 هیات وزیران پروانه ساختمان را اینگونه شرح داده است:

پروانه ساختمان مجوز قانونی انجام هرگونه عملیات ساختمانی که از سوی مرجع صدور پروانه صادر می شود بر اساس بند ۱ ماده ۱ همین آیین نامه شهرداری ها دهیاری ها و در سایر مناطق مرجعی که طبق ضوابط و مقررات مربوط تعیین می شود مرجع صدور پروانه ساختمان می باشند.

به صراحت بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری مصوب 11/04/1334 و ماده ۵۹ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 01/02/1394 از جمله وظایف شهرداری ها صدور پروانه برای کلیه ساختمان هایی است که در شهر واقع شده است.

ماده ۱۰۰ قانون شهرداری نیز ضمن تأکید بر لزوم صدور پروانه ساختمانی در محدوده شهر توسط شهرداری صدور پروانه ساختمانی جهت املاک و اراضی واقع در حریم شهر را نیز در صلاحیت شهرداری ذکر نموده است.

در پروانه ساختمان چه اطلاعاتی درج می شود؟

شماره پرونده، نوع پروانه، شماره پروانه، تاریخ صدور، تاریخ ثبت درخواست، شماره درخواست، شماره سریال، کد پستی، تاریخ اعتبار پروانه، کد ملی متقاضی، مشخصات متقاضی، کد شناسایی ملک، نشانی متقاضی، نام مالک یا مالکین، بخش ثبتی، منطقه شهرداری، پهنه وقوع ملک، تعداد املاک تجمیعی، پلاک ثبتی مادر، وضعیت سند، فضای سبز در محوطه، فضای سبز به صورت عمودی، فضای سبز روی بام، نشانی ملک، کد ملی مالک، تراکم پایه مالی، سطح اشتغال مجاز، کاربری تثبیت شده، مساحت زمین طبق سند، مساحت زمین موجود، مساحت زمین بعد اصلاحی، مساحت ملاک تراکم، تعداد آپارتمانهای تجمیعی، حدود ملک (شمالا، شرقا، جنوبا، غربا)، ابعاد مندرج در سند (شمال، شرق، جنوب، غرب)، ابعاد موجود (شمال، شرق، جنوب، غرب) عرض گذر اصلاحی ابعاد باقیمانده (شمال، شرق، جنوب، غرب) توضیحات بر و کف، جا نمایی ملک، مشخصات ساختمان احداثی که شامل موارد ذیل می گردد (گروه بندی از نظر صرفه جویی در انرژی تعداد کل پارکینگ مورد نیاز، تعداد پارکینگ تامین شده مزاحم تعداد پارکینگ تامین شده در خارج از ملک پیش آمدگی در گذرها، نوع اسکلت نوع پی نوع سقف مصالح نما، پوشش بام تامین آب، دفع فاضلاب، سرمایشی، گرمایشی، تامین انرژی، تعداد درختانی که باید در بر ملک حفظ شوند، تعداد درختانی که باید در داخل ملک حفظ شوند، تعداد درختانی که باید در بر ملک قطع شوند تعداد درختانی که باید در داخل ملک قطع شوند، محل احداث بنا در ملک، تعداد کسری پارکینگ، حداکثر عمق پیش آمدگی از سطح نما، تراکم ساختمانی، تعداد ساختمان، ارتفاع پیش آمدگی از کف گذر.

قابل احداث طبق پروانه به معنی (تعداد واحد، تاسیسات مسکونی، راه پله مسکونی، آسانسور مسکونی، لابی، محوطه مشاعی پارکینگ، پارکینگ در واحد تجاری، پارکینگ مزاحم در واحد تجاری، انبار مسکونی، پارکینگ واحد مسکونی، راه رو عمومی مسکونی، تعداد واحد تجاری، تعداد واحد مسکونی) می باشد.

تعداد درختانی که باید در داخل و بر ملک حفظ گردند، تعداد درختانی که باید در داخل و بر ملک غرس گردند، تعداد درختانی که داخل و بر ملک مجوز انتقال و قطع دارند، فضای سبز محوطه و بام و عمودی، سابقه رای کمیسیون ماده هفتم، جمع محیط بن درختانی که باید در داخل و بر ملک حفظ گردند، جمع محیط بن درختانی که باید در داخل و بر ملک غرس گردند، جمع محیط بن درختان داخل و بر ملک که مجوز انتقال و قطع دارند.

مشخصات «نام نام خانوادگی، شماره نظام مهندسی، شماره پروانه اشتغال، شماره امضاء، شماره برگ تعهد» مهندسین معمار، محاسب، برق، مکانیک، تعهد نظارت معماری، تعهد نظارت سازه، تعهد نظارت تاسیسات برقی، تعهد نظارت تاسیسات مکانیکی

در قسمت توضیحات پروانه ساختمان چه مواردی درج میشود؟

پاسخ این پروانه با توجه به نامه وزارت راه و شهرسازی شماره .. و صورتجلسه شورای معماری شماره …. و صورتجلسه نمای مصوب به شماره … و تادیه به بیمه شماره …. و تعهد نامه گسل شماره … ثبت شده در دفتر خدمات به شماره … دفتر خانه … در … طبقه مسکونی بر روی همکف تجاری به مساحت… و نیم طبقه تجاری به مساحت …. زیر زمین اول (انبار و پارکینگ مسکونی) زیر زمین دوم (پارکینگ و تاسیسات مسکونی) صادر می گردد، صدور پایانکار منوط به اجرای فضاهای خدماتی و فضای سبز محوطه داخل حیاط می باشد، مالک موظف به رعایت بر و کف و همسطح و همسان سازی پیاده رو بوده و در صورت اجرای رمپ در گذر و مغایرت اجرای نما با طرح نمای مصوب صدور پایان کار مقدور نمی باشد، عدم استفاده از پنجره بازشو به نورگیر تا ارتفاع …. متر و الزام استفاده از پنجره های مشجر تا ارتفاع … متر در حیاط خلوت یا نورگیر مشرف به حیاط منزل همسایگان الزامی است.

ملاک عمل شروع عملیات ساختمانی، ثبت برگ شروع عملیات ساختمانی توسط مهندس ناظر در زمان مهلت اعتبار پروانه جهت شروع عملیات ساختمانی و تجهیز کارگاه از جمله حصار کشی، جداسازی محیط کارگاه از معبر و نصب تابلو مشخصات طبق گزارش بازدید اداره شهرسازی ناحیه ثبت شده در سامانه ناحیه محوری می باشد نصب صندوق پستی در ورودی نما و رعایت مفاد مباحث مقررات ملی ساختمان و اجرای سازه نگهبان و رعایت درز انقطاع مطابق مقررات مربوطه و نماسازی مطابق طرحنمای مصوب در اجرا الزامیست، شبکه های لوله های آب شرب و خام و کنتور آب هر واحد جدا نصب گردد، شروع سفت کاری منوط به پوشش بنا توسط لفاف حفاظتی مناسب و هماهنگی با ادارات برق است، استفاده از بتن استاندارد در اعضای سازه ای الزامیست، ایجاد انشعاب فاضلاب تا شبکه اصلی به عهده مالک است هرگونه تخریب جداول حاشیه گذر و سنگفرش پیاده رو منوط به منوط به اخذ مجوز حفاری از معاونت فنی و عمرانی منطقه میباشد اختصاص حداقل ۵۰ درصد از مساحت فضای باز پس از کسر مساحت رمپ به فضای سبز و درخت الزامیست صدور گواهی پایان کار علاوه بر تکمیل مراحل ساختمانی و استقرار آسانسور منوط به تکمیل سیستمهای سرمایشی و گرمایشی و برقی از جمله چاهات و تایید مهندس ناظر می باشد دارای فرم پیش فروش میباشد مالک و مجری و ناظر موظف به کنترل انطباق نقشه های سازه با معماری قبل از اجرا و کنترل در حین اجرا مطابق نقشه های معماری الزامیست، رعایت کلیه مفاد فرم الف کمیسیون تبصره ذیل ماده ۷ در منطقه … مورخ ….. و فرم ب مورخ … قبل از صدور هرگونه گواهی الزامی می باشد، مهلت انجام عملیات ساختمانی از تاریخ صدور به مدت ۳۶ ماه می باشد ضمنا فایل اتوکد نهایی معماری صفحه … و فایل اتوکد نهایی سازه صفحه … آرشیو الکترونیک مورد تایید می باشد.

نکته: در قسمتی از متن فوق که خالی و به صورت نقطه چین آورده شده است، بر اساس موقعیت و شرایط هر پروژه توسط شهرداری تکمیل می گردد.

آیا در پروانه ساختمان اطلاعاتی در مورد جلوگیری از ریزش آوار، سقوط افراد یا به طور کلی اطلاعاتی در مورد پیشگیری از حوادث غیر مترقبه ذکر می شود یا خیر؟

بله در پروانه ساخت ساختمان اطلاعات مزبور و همچنین موارد دیگر که باید توسط سازندگان و مالکین و مهندسین ناظر رعایت شود در قسمت آتش نشانی پروانه ساختمانی قید میگردد.

در قسمت آتش نشانی پروانه ساختمان چه اطلاعاتی درج می گردد؟

  1. با توجه به لزوم بررسی و ارزیابی بناهای مجاور قبل از شروع کار به منظور پیشگیری از آوار ساختمانهای جانبی ضروری است با رعایت اصول گود برداری در صورت نیاز فوندانسیون به صورت دو مرحله ای اجرا شود.
  2. به منظور پیشگیری از حوادث ناشی از ریزش آوار اجرای کامل و دقیق سازه نگهبان مطابق نقشه ارائه شده به شهرداری جهت صدور پروانه الزامی میباشد.
  3. نظارت دقیق و مستمر مهندس ناظر مقیم در هنگام عملیات گود برداری و کنترل ساختمانهای مجاور الزامی میباشد تا در صورت پیش بینی احتمال ریزش ساختمانهای مجاور نسبت به تخلیه فوری متصرفین اقدام شود.
  4. جهت ایمنی عابرین پیاده و جلوگیری از سقوط افراد و اشیا و خودروهای عبوری به داخل محیط گودبرداری حصارکشی مناسب و نصب و علائم و چراغهای هشدار دهنده ضروری می باشد.
  5. در هنگام بارندگی عملیات گودبرداری مجاز نبوده و به منظور پیشگیری از نفوذ سیلابهای ناشی از بارندگی به داخل گود و خطرات ناشی از آن ضروری است تا اقدامات حفاظتی در اطراف محیط گودبرداری صورت گیرد.
  6. دهلیز پلکان و چاه آسانسور با ساختار ۲ ساعت مقاوم حریق دور بند و دود بند از سایر قسمتها مجزا گردد.
  7. اندازه ارائه شده در نقشه های معماری در خصوص عرض مسیر پلکانها، عرض پاگردها و دسترسیهای خروج و ابعاد مربوط به پیش ورودی آسانسورها رعایت شود.
  8. دری ورودی به دهلیز پلکانها در تمامی طبقات از نوع مقاوم، دود بند خود بسته شو و بدون قفل و بست انتخاب و نصب گردد.
  9. جهت درب فضاهای تجمعی (سالن اجتماعات فضای بازی کودک سالن ورزش، فضاهای بیش از ۵۰ نفر و ….) به سمت خروج طراحی شود.
  10. جهت بازشو درب پلکان در تراز تخلیه خروج به طرف بیرون و در سایر طبقات به سمت داخل دهلیز پلکان طراحی و اجرا گردد.
  11. استفاده از دربهای شیشه ی سکوریت جهت دوربندی دهلیز پلکان مجاز نمی باشد.
  12. نصب جک خود بسته شو بر روی درب پلکانها در تمامی طبقات الزامی است.
  13. اجرای جائپناه در تمامی پلکانهای خارجی (دیوار با مصالح مقاوم) و برای پشت بام بالکن ها پرتگاهها (نرده استاندارد و یا دیوار با مصالح مقاوم) با ارتفاع حداقل ۱۱۰ سانتیمتر و نیز شبکه بندی ایمن به صورت عمودی و حداکثر فاصله ۱۱ سانتی متری الزامی می باشد.
  14. اجرای نرده استاندارد در پلکانهای داخلی با ارتفاع حداقل ۸۶ الی ۹۶ سانتی متر و نیز به صورت عمودی و حداکثر فاصله ۱۱ سانتی متری الزامی می باشد.
  15. منطقه بندی و حوزه بندی حریق بین فضاها و همچنین طبقات الزامی است.
  16. در صورتیکه دسترسی به پلکانها از داخل واحدها طراحی شده باشد از طریق اتاق های خواب آشپزخانه آبدارخانه و سرویسهای بهداشتی مجاز نمی باشد.
  17. باز شدن مستقیم درب داکتهای تاسیسات، شوت زباله، اتاق های آسانسور هواساز و اتاق پکیج و هر گونه بازشو به داخل دهلیز پلکان مجاز نمی باشد.
  18. نصب تابلو و کنتور برق و کنتور گاز در داخل دهلیزهای پلکان مجاز نمی باشد.
  19. درب های داکت تاسیساتی از نوع دود بند و دارای قفل و بست انتخاب و نصب شوند.
  20. ارتباط بین واحدها از طريق سقف کاذب مجاز نبوده و هر واحد نسبت به واحد مجاور آتش بند گردد.
  21. تمامی داکت ها و شفتهای افقی و عمودی با ساختار مقاوم حریق احداث و ضمن حوزه بندی از سایر قسمت ها مجزا گردد. (استفاده از مصالح پلی استایرن که مورد تایید کتبی وزارت مسکن و موسسه استاندارد می باشد مجاز است (ارائه یک نسخه تاییدیه به سازمان آتش نشانی قبل از اجرا الزامی است)
  22. آسانسورها از نوع اتوماتیک تلسکوپی دو درب (درب کابین و درب طبقات) و مجهز به سیستم Black out نجات اضطراری انتخاب و اجرا گردد.
  23. طراحی و اجرای لابی آسانسور در پارکینگ با درب لولائی و مصالح مقاوم ساختمانی مجهز به جک خود بست شو الزامیست.
  24. نصب تابلوهای شمارش طبقات و نشانگر مسیر خروج اضطراری از نوع نورتاب در تمامی طبقات و مسیرهای خروج اضطراری الزامیست
  25. طراحی و اجرای بازشو با ابعاد حداقل ۱۰۰ ، ۱۵۰ سانتی متر به ازای هر طبقه در نمای مشرف به گذر بدون هیچ مانعی (نرده، توری و …) جهت دسترسی نیروهای امدادی الزامیست
  26. به منظور دسترسی به پلکان و جلوگیری از مسدود شدن و کاهش عرض راه مذکور و تخلیه ایمن افراد در طبقات با کاربری پارکینگ تامین یک راه عبوری به میزان حداقل ۱۱۰ سانتی متر الزامی بوده و پارک خودرو در فاصله کمتر از آن و در مقابل درب پلکان و یا لابی آسانسور مجاز نمی باشد.
  27. در صورت استفاده از اسکلت فلزی در تمام یا بخشی از ساختمان لازم است میزان مقاومت مورد نیاز اسکلت فلزی در برابر آتش بر اساس مبحث سوم مقررات ملی ساختمان (ویرایش سال ۱۳۹۵) تعیین و جزئیات مقاوم سازی شامل نوع و ضخامت ماده مورد استفاده، نحوه زیر سازی و استانداردهای کالا و اجرا بر روی نقشه های سازه ذکر و دفترچه محاسبات طراحی در برابر آتش به همراه مستندات استاندارد کیفی و ایمنی کالا و روش اجرا همراه با نقشه های سازه جهت اخذ تایید به سازمان آتش نشانی ارائه گردد، لازم به ذکر است تمامی موارد می بایست بر اساس استانداردهای معتبر و مورد تایید آتش نشانی و دستور العمل های مرکز تحقیقات وزارت راه و مسکن شهرسازی صورت پذیرد، همچنین زمان شروع پروژه مقاوم سازی برای نظارت کارشناسان سازمان طی نامه رسمی مهندس ناظر ساختمان با مالک به معاونت پیشگیری سازمان اعلام گردد.
  28. رعایت الزامات مربوط به مصالح نما و نازک کاری مطابق فصل ۷ مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ویرایش سال ۱۳۹۵ و همچنین مقاوم بودن نما در برابر حریق، حوزه بندی بین ساختمان و نما در طبقات و جلوگیری از انتقال دود و حرارت (عمودی و افقی) جزئیات اتصال نما به ساختمان جهت جلوگیری از سقوط نما مطابق تایید مهندس ناظر الزامیست.
  29. ایجاد یک مانع فیزیکی قابل عبور از قبیل در و … با علامتگذاری استاندارد از داخل دستگاه پلکان در تراز تخلیه به منظور جلوگیری از اشتباه متصرفين الزامیست.
  30. در صورت استفاده از سیستم حرارتی غیر متمرکز (پکیج) دودکش هر واحد متناسب با ظرفیت دستگاه حرارتی مربوطه به طور مستقل و جداگانه از مسیر امن و بی خطر به بلندترین نقطه ساختمان در بام هدایت گردد.
  31. دهلیز پلکان ها با فشار مثبت هوا از نوع تزریق مستقیم به طوری که سیستم فوق در ترکیب با سیستم اعلام حریق اتوماتیک عمل نماید، این سیستم باید متناسب با حجم داخل دهلیز پلکان طراحی و محاسبه گردد به طوری که فشار هوای داخل پلکان در تمام طبقات بین ۲۵ تا ۹۰ پاسگال باشد.
  32. به منظور آبرسانی به ساختمان توسط نیروهای آتش نشانی نصب شیر سیامی با دو ورودی 2/5 اینچ در ارتفاع ۹۰ سانتی متر از کف تراز تخليه الزامیست.
  33. طراحی و اجرای شبکه آب آتش نشانی از نوع ترکیبی در تمام طبقات ساختمان الزامیست. به طوری که انشعابات اخذ شده در طبقات در جهت استفاده متصرفین به قطر حداقل سه چهارم اینچ و جهت استفاده نیروهای آتش نشانی ۱٫۵ اینچ و در پارکینگ ها و زیرزمین ها هر دو انشعاب ۱٫۵ اینچ در نظر گرفته شود.
  34. اخذ یک انشعاب از آب شهر به کلکتور خروجی پمپ الزامیست.
  35. شبکه اطفا، اتوماتیک آبی (اسپرینگلر) باید در ترکیب با سیستم کشف و اعلام حریق باشد.
  36. طراحی و اجرای شبکه اطفا، اتوماتیک آبی (اسپرینگلر) در کل محوطه پارکینگ ها (مسیر عبور خودرو و….)، فضای تجمعی (فضای بازی کودک، نمازخانه، ورزشی، اجتماعات و….) انبارها و راهرو انباری ها، مخزن شوت و محل جمع آوری زباله، نگهبان، اتاق استراحت کارکنان الزامیست.
  37. نصب شیر خودکار قطع گاز حساس در مقابله زلزله و شیر قطع جریان اضافی فیوز گازی الزامیست.
  38. چنانچه در واحدهای مسکونی، کاربری ها و فضاهایی که دارای فاکتور خواب و استراحت افراد بوده از سوختهای فسیلی استفاده شود، نصب سیستم هشدار دهنده منواکسید کربن مطابق ضوابط الزامی است.
  39. طراحی و اجرای شبکه اتصال زمین (ارتینگ) درساختمان فوق الزامیست.
  40. جهت حفظ جان متصرفان و مطابق مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ورودی کلیه تابلوهای برق به کلید محافظ جان تجهیز گردد.
  41. نصب کفپوش عایق لاستیکی به ضخامت حداقل ۶ میلی متر در مقابل تابلوهای برق الزامیست.
  1. به هنگام بهره برداری از ساختمان نصب خاموش کننده های دستی در تمامی طبقات از نوع و وزن مناسب ABC برای کلیه قسمت ها و دی اکسید کربن برای اتاق تاسیسات موتورخانه و اتاق آسانسور متناسب با نوع کاربری و بر اساس ضوابط اطفای حریق مندرج در سایت سازمان با رعایت حداکثر فواصل پیمایش مجاز و یا حداکثر واحدهای مجاز الزامیست توزیع واقعی و صحیح خاموش کننده ها در یک ساختمان تابع بازدید از ساختمان و در نظر گرفتن تمام شرایط آن شامل پارتیشن ها، دیوارها مسیرهای دسترسی، موانع و غیره میباشد، در عین حال مکان نصب خاموش کننده ها باید دارای شرایط ذیل باشد:

یکپارچگی در توزیع رعایت شده باشد – دسترسی آنها آسان باشد – از انبار مواد یا قرار گرفتن تجهیزات در مقابل آن در امان باشد – در مجاورت مسیرهای خروج باشد- در مجاورت دربهای ورود و خروج باشد – امکان وارد آمدن صدمات فیزیکی به آنها به حداقل رسیده باشد- در مقابل تابش مستقیم نور خورشید و یا بارش باران و برف نباشد – به سادگی قابل رویت باشد.

  1. پیش بینی و اجرای سیستم تهویه دود و محصولات حریق در کاربری پارکینگ های نوع بسته واقع در هر ترازی (اعم از مثبت یا منفی) و همچنین در کلیه طبقات پایین تر از تراز تخلیه خروج با هر کاربری مطابق با ضوابط ملاک عمل مورد تایید سازمان آتش نشانی تهران و در ترکیب با سیستم اعلام حریق، الزامی میباشد.
  2. در صورت احداث موتورخانه مرکزی فقط در زیرزمین اول و یا همکف مجاز می باشد.
  3. در صورت احداث موتورخانه در طبقه پایین تر از زیر زمین اول، احداث نورگیر به مساحت ۴% سطح موتورخانه به منظور تامین هوای موتورخانه الزامی است.
  4. تمامی اماکن مربوط به تاسیسات از قبیل حرارتی – برق – هواساز و غیره با ید با ساختار مقاوم حریق دوربندی و مجزا گردند.
  5. به منظور نصب و استقرار تجهیزات و تاسیسات آتش نشانی رعایت بندهای ذیل الزامی می باشد؛
  • برای ساختمانهایی با کاربری کم خطر و ارتفاع کمتر از ۲۳ متر و مجموع مساحت زیربنا کمتر از ۵۰۰۰ متر پیش بینی اجرای فضایی با مساحت حداقل ۹ متر مربع و ارتفاع حداقل ۲ متر با ساختار مقاوم حريق الزامیست و برای سایر ساختمان ها می بایست فضای با مساحت حداقل ۲۰ متر مربع و ارتفاع حداقل ۲ متر در نظر گرفته شود.
  • ایزوله نمودن فضای مذکور و تجهیزات و تاسیسات در مقابل عوامل جوی.
  • مشترک نبودن فضای مذکور با سایر کاربریها از قبیل موتورخانه پارکینگ و تفکیک نمودن آن از فضای مذکور با مصالح مقاوم به حريق

در صورت اجرای پمپ خانه بصورت فنی رعایت بندهای ذیل الزامیست:

  • اجرای درب پمپ خانه با ابعاد ۱۰۱ متر مربع گریل شده به نحوی که پای افراد داخل آن قرار نگیرد و همچنین نردبان ملوانی استاندارد بصورت فیکس جهت دسترسی الزامیست.
  • تهویه مناسب به فضای باز به نحوی که باعث گردش هوا در فضای پمپ خانه گردد.
  • به دلیل وجود رطوبت در این محیط میبایست سیستم اطفا بر روی شاسی طراحی و اجرا گردد و کلیه لوله های سیستم اطفا، با مواد ضد زنگ یا عایق مناسب محافظت گردد.
  • انباشته نمودن هرگونه وسایل اضافی در فضای پمپ خانه مجاز نمی باشد و میبایست همواره به صورت اصولی نگهداری گردد.
  • به منظور تخلیه آب پمپ خانه، اجرای کفشور داخل پمپ خانه الزامیست.
  • در خصوص بارهای ناشی از جانمایی مخازن آب آتش نشانی در طبقات بالای همکف تاکید میگردد جهت جلوگیری از خسارت های ناشی از زلزله و کاهش وزن ساختمان، مخازن آب مورد نیاز آتش نشانی حتی المقدور پایین تر از تراز زلزله (زمین) در نظر گرفته شود در غیر اینصورت مالک دستگاه نظارت و مشاور محاسبه سازه ای پروژه مکلف است بارهای وارده ناشی از مخازن مربوطه را در محاسبات سازه ای لحاظ نماید. لازم است این موضوع در هنگام صدور دستور العمل ایمنی قید گردد و هنگام پایان کار توسط مهندس محاسب نیز تایید و محضری گردد.
  1. تجهیز معابر خروج شامل دسترس خروج، خروج و تخلیه خروج به سیستم روشنایی اضطراری الزامیست بطوری که در مواقع قطع برق شهر بصورت اتوماتیک در مدار قرار گیرد.
  2. سیم کشی روشناییهای اضطراری به گونه ای اجرا گردد که در صورت خارج شدن یک یا چند روشنایی از مدار، سایر روشنایی از مدار خارج نگردد.
  1. طراحی و اجرای سیستمهای کشف و اعلام حریق اتوماتیک و دستی در تمامی قسمت های ساختمان با استفاده از وسایل و تجهیزات استاندارد الزامیست.
  2. اجرای سیم کشی های سیستمهای اعلام در صورت روکار بودن در داخل موتورخانه و طبقات زیرزمین داخل لوله های فولادی الزامی است.
  3. این دستورالعمل در مرحله زمین جهت احداث ۵٫۵ (پنج و نیم) طبقه با احتساب همکف نیم طبقه و ۲ زیر زمین و با کاربری مسکونی و تجاری تهیه و تنظیم گردیده است. لذا هرگونه جرح و تعدیل در ساختار داخلی و تغییر در کاربری بنا منوط به اخذ مجوز کتبی از سازمان خواهد بود.

مسئولیت عدم استفاده از کالاهای استاندارد در ساختمان فوق الاشاره به عهده مالک/ مالکین یا نمایندگان قانونی میباشد. شایان ذکر است جهت اطلاع و استحصال اقلام کالاهای مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری به درگاه اینترنتی isom.isiri.gov.ir/mans مراجعه نمایید. لازم به ذکر است ایمنی و عملکرد آسانسور نیز مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری می باشد و به اطلاع می رساند مالک / مالکین یا وکیل قانونی موظف است نسبت به استاندارد سازی و اخذ تاییدیه ایمنی آسانسورهای منصوبه در ابنیه اقدام نمایند. بدیهی است استفاده از مصالح غیر استاندارد و بهره برداری از آسانسورهای فاقد تاییدیه ایمنی ممنوع می باشد و در صورت عدم رعایت مراتب فوق کلیه مسئولیت های جانی و مالی احتمالی به عهده مالک/ مالکین یا وکیل قانونی آنها می باشد.

  1. شایان ذکر است این دستور العمل در صورتی می تواند موثر واقع شود که ضمن آموزش از نحوه استفاده صحیح از آن با سرویس و نگهداری اصولی همیشه آماده بکار باشد لذا از ارائه تعهد نامه محضری به هنگام دریافت تاییدیه ایمنی مبنی بر سرویس و نگهداری سیستم های ایمنی به مدت دو سال از طرف مالک به منظور حصول اطمینان از آماده بکار بودن آنها الزامیست.
  2. جهت آشنایی با عملکرد سیستم کشف و اعلام حریق نصب خلاصه چگونگی عملکرد المانهای سیستم اعلام حریق (آژیرها، شاسی ها، تابلو کنترل مرکزی، چراغ های نشانگر و غیره) به صورت قاب شده در تمامی آشپزخانه های/ آبدارخانه های واحدهای مسکونی/ اداری الزامی میباشد.
  3. نصب راهنمای کاربردی و چگونگی زون بندی آن جهت استفاده از دستگاه مرکزی سیستم کشف و اعلام حریق در کنار آن به صورت قاب شده الزامیست.
  4. تهیه و نصب نقشه های ساختمانی اعم از معماری تاسیسات و سازه جهت دسترسی در مواقع اضطراری در مکان مناسب تحت عنوان fire action plan quid مطابق ضوابط مندرج در سایت سازمان الزامیست.
  5. بدیهی است صدور هر نوبت . عدم خلاف در مراحل اسکلت و سفت کاری منوط به اخذ استعلام مالک یا مالکین مبنی بر اجرای دقیق مفاد دستورالعمل ایمنی از سازمان آتش نشانی می باشد.
  6. ارائه مدارک مربوط به تجهیزات سیستم کشف و اعلام حریق اتوماتیک و دستی مبنی بر استاندارد بودن در زمان دریافت تاییدیه نهایی الزامیست.
  7. در صورت وجود ابهام در هر یک از بندهای دستور العمل مراتب کتبا از سازمان استعلام تا راهنماییهای لازم بصورت مکتوب اعلام گردد.
  8. شرکتهای ارائه دهنده خدمات ایمنی و آتش نشانی در زمان پایان کار و همچنین در زمان ۲ سال تعمیر و نگهداری می بایست نسبت به آموزش ساکنین اقدام نمایند. اسناد مربوطه به سازمان ارائه شود.
  9. چنانچه عرض مفید معبر در بافت فرسوده و معابر کم عرض جهت دسترسی خودروهای اتش نشانی کمتر از ۶ متر باشد، فاصله درب ورودی ساختمان تا نزدیکترین شیر آتش نشانی بیشتر از ۴۵ متر نباشد. در غیر اینصورت مالک میبایست یک شیر هیدرانت با هماهنگی سازمان آب و فاضلاب شهرداری تهران و واحد تامین آب سازمان آتش نشانی و با هزینه مالک در محدوده ۴۵ متری از درب ورودی ساختمان نصب نماید.
  10. تایید می گردد هرگونه بهره برداری از ساختمان مذکور قبل از اجرای این دستور العمل ممنوع بوده و در صورت تخلف از این موضوع مسئولیت عواقب ناشی از هرگونه حریق و حوادث بر عهده مالک، بهره بردار و مسئولین ذیربط می باشد و میبایست در محاکم قضایی پاسخگو باشند.
  11. جهت آشنایی با ضوابط ایمنی به سایت سازمان آتش نشانی به آدرسwww.125.ir مراجعه نمایید
  12. تاکید می گردد چنانچه موانعی از قبیل درخت، تیر چراغ برق، کابلهای برق … مانع از دسترسی و امدادرسانی خودروهای آتش نشانی به ساختمان گردد مالک موظف است تا قبل از اخذ تاییدیه ایمنی در زمان پایانکار نسبت به رفع موانع مذکور اقدام نموده و شرایط دسترسی خودروهای امدادی را فراهم نماید لذا در غیر اینصورت تمام مسئولیت و عواقب ناشی از عدم رعایت موارد مذکور بر عهده مالک است و امکان صدور تاییدیه ایمنی برای ملک وجود نخواهد داشت.
  13. این پروانه بر مبنای محل مشخص شده در نقشه با کروکی 2000/1 سازمان نقشه برداری که توسط مالک تسلیم و تایید گردیده صادر شده و فقط برای ساختمان در محل مذکور معتبر است و هر زمان معلوم گردد محل مورد ساختمان غیر از محل مشخص شده باشد این پروانه از درجه اعتبار ساقط است.
  14. کلیه مقررات و تعهدات این پروانه درباره هر شخصی که از طریق قانونی قائم مقام متقاضی این پروانه میگردد نیز جاری است.
  15. در صورتیکه محل مورد تقاضا قبل از ساختمان در اجاره باشد صدور پروانه مجوز تخلیه ملک نخواهد بود.
  16. هرگاه مشخصات تعیین شده در نقشه های مصوب با مندرجات این پروانه مغایرتی داشته باشد مندرجات این پروانه معتبر خواهد بود.
  17. این پروانه یا فتوکپی آن باید همراه سایر مدارک مورد نیاز زونکن کارگاهی تکمیل و همیشه در محل کارگاه در دسترس باشد.
  18. هرگاه در حین عملیات ساختمان معلوم گردد که ساختمان مورد پروانه در فاصله کمتر از ۴۰ متری خطوط آبی فشارقوی و ۳ متری ۲۰ کیلووات هوایی برق منطقه ای قرار گرفته است این پروانه از درجه اعتبار ساقط بوده و فقط با ارائه اجازه نامه لازم از شرکت برق منطقه مربوطه ادامه ساختمان مجاز خواهد بود.
  19. مالک مکلف است برای کندن / اسفالت پیاده رو به منظور کابل کشی و یا لوله کشی و یا نظایر آن قبلا از شهرداری مجوز حفاری دریافت و در صورت برخورد با کابل برق لوله آب و گاز و غیره مراتب را بی درنگ به سازمانهای مربوطه اطلاع دهد. بدیهی است جبران هرگونه خسارتی که در بر اثر عملیات ساختمانی به تاسیسات مذکور وارد شود به عهده مالک خواهد بود.
  20. چنانچه معلوم شود که ملک مورد تقاضا در بستر یا حریم رودخانه و مسیل قرار گرفته این پروانه از درجه اعتبار ساقط بوده و فقط با ارائه اجازه نامه لازم از اداره املاک شهرداری تهران با هماهنگی سازمان آب و فاضلاب استان تهران عملیات ساختمانی مجاز خواهد بود.
  21. رعایت عرض گذر و درز به ابعاد زمین و ساختمان است.
  22. رعایت ماده ۱۸۸ قانون کار مبنی بر خودداری از بکارگیری اتباع خارجی فاقد پروانه کار معتبر الزامی است.
  23. مالک مکلف است شروع عملیات ساختمانی را کتبا به اطلاع مهندس ناظر رسانده و رسید دریافت نماید. همچنین قبل از هر بتن ریزی (پی ریزی ، سقف ها… و یا برپایی اسکلت فلزی کتبا مهندس ناظر را مطلع سازد.
  24. مالک حق ایجاد با نصب پله در گذر را ندارد و مطابق خیابان باید پیاده رو را رعایت نماید.
  25. نصب تابلوی مشخصات ساختمان در دست احداث شامل (کاربرد ساختمان، نام مهندسین ناظر، سازنده و مالک، تعداد طبقات، شماره و تاریخ پروانه و پلاک ثبتی، تاریخ اتمام عملیات ساختمانی ملک) در کنار معبر عمومی به صورتی که از فاصله مناسب قابل رویت باشد الزامی است.
  26. کلیه عملیات ساختمانی و عوامل کارگاهی می بایست تحت پوشش بیمه ساختمان قرار گیرند.
  27. مهندس ناظر موظف است قبل از شروع عملیات ساختمانی از محل بازدید و هرگونه مغایرت احتمالی وضعیت محل با نقشه های مصوب و مندرجات مجوز صادره را کتبا به شهرداری اعلام نماید.
  28. شروع عملیات ساختمانی منوط به درج گزارش مرحله شروع عملیات ساختمانی توسط مهندسین ناظر در سامانه امور مهندسین به نشانی….. می باشد.
  29. مهندس ناظر مکلف است گزارش عملیات ساختمانی را مطابق با مراحل تعیین شده در بند ۱۳-۷ مبحث دوم مقررات ملی ساختمان در مهلت مقرر در سامانه امور مهندسین ناظر به نشانی………….. درج نماید.
  30. مهندس ناظر موظف است مفاد تبصره ماده ۱۰۰۰ شهرداری ها و قانون نظام مهندسی ساختمان و آیین نامه های اجرایی آن را در کلیه عملیات ساختمان (اعم از تخریب، گود برداری، کنترل ساختمانهای مجاور و …..) رعایت نماید.
  31. چنانچه مهندس ناظر به هر دلیلی نتواند یا نخواهد نظارت خود را اعمال نماید مکلف است ظرف ۳ روز قبل با اعلام کتبی، مالک و شهرداری مربوطه را مطلع نماید. بدیهی است تا رسیدگی به درخواست مربوطه و معرفی مهندس ناظر جدید واخذ مجوز از شهرداری ادامه کار باقیمانده ملک و ساختمان با مسئولیت ایشان میباشد.
  32. مالک مکلف است برابر قوانین مربوطه از عوامل اجرایی ذیصلاح و متخصص در امر ساختمان استفاده نماید.
  33. نصب صندوق پستی اختصاصی در کنار درب ورودی و داخل ملک به نحوی که قابل دسترسی از برگذر باشد الزامی است.
  34. نصب هرگونه ناودان، کانال کولر و تاسیسات در نمای ساختمان ممنوع می باشد.
  35. کلیه سطوح نمایان ساختمان که از داخل معابر قابل مشاهده است اعم از نمای اصلی و یا نمای جانبی، نمای شهر محسوب شده و مصوبه مورخ ۲۸/۸/۶۹ شورای عالی شهرسازی و معماری ایران درباره ضوابط و مقرررات نمای شهری لازم الاجرا است.
  36. چنانچه در نما از سنگ استفاده شود باید با رول پلاک و یا تمهیدات اجرایی صحیح به جداره وصل شود تا از ریزش آن جلوگیری گردد.
  37. تمامی عناصر به کار رفته در نما و دیواره و پنجره و نما باید با اسکلت ساختمان پیوند داشته باشد تا در هنگام زلزله احتمالی از ساختمان رها نگردد.
  38. دپوی مصالح حداکثر میتواند تا ۵۰% عرض پیاده رو در محورهای اصلی و شمالی کلیه معابر تا زمان احداث….. طبقه همکف و در جنوب محورهای فرعی بعد از اجرای سقف طبقه آخر اشغال نماید. در مواردیکه عرض پیاده رو کمتر از یک متر باشد …… دپوی مصالح در نما پیاده رو صورت می گیرد. بدیهی است نگهداری مواد و مصالح ساختمانی در پیاده رو طبق بخشنامه شماره ۱۲۸۶۶ مورخ 14/01/1394، ممنوع بوده و می باید بلافاصله به داخل ساختمان انتقال یابد.
  39. رعایت ضوابط و مقررات مباحث بیست و دو گانه مقررات ملی ساختمان الزامی است.
  40. رعایت حداقل ارتفاع 5/3 متر از کف گذر، جهت هرگونه پیش آمدگی مجاز به سمت گذر، الزامی است.
  41. مهندس ناظر موظف است هرگونه اقدام منجر به استفاده مغایر از کاربردهای مندرج در این پروانه را کتبا به شهرداری اطلاع دهد.
  42. ارائه گواهی کیفیت آسانسور در هنگام پایان ساختمان الزامی است.
  43. صدور پایان کار، مشروط به تکمیل سیستمهای گرمایشی سرمایشی و تایید مهندس ناظر مربوطه میباشد.
  44. نصب پوشش حفاظتی مناسب در نمای ساختمان ها با هرگونه کار برد، بعد از پایان اسکلت و قبل از شروع عملیات سفت کاری الزامی است.
  45. جداسازی سیستم جمع آوری فاضلاب از آب باران و پیش بینی اتصلال فاضلاب ملک به سیستم فاضلاب شهری الزامی است.
  46. تخصیص حداقل ۵۰ درصد از سطح باز قطعه (پس از کسر مساحت رمپ) به فضای سبز مشجر، الزامی است.
  47. عدم شروع عملیات ساختمانی در زمان مهلت قانونی منجر به ابطال این پروانه می شود و مالک موظف است برای هرگونه عملیات ساختمانی مجددا برابر ضوابط روز پروانه اخذ نماید.
  48. عدم اتمام عملیات ساختمانی در زمان مهلت قانونی مندرج در این پروانه، منجر به اعمال قانون نوسازی و اخذ عوارض مطابق مفاد مصوبه (عوارض مجوز افزایش مهلت شروع و اتمام عملیات ساختمانی) خواهد شد.
  1. بدینوسیله مالک اعلام می دارد با توجه به امتیازاتی که از شهرداری به ازای اصلاحی موجود در ملک اخذ نموده است. «به خصوص تراکم، سطح اشتغال» به شهرداری واگذار نموده و قبل از اتمام عملیات ساختمانی نسبت به اعمال ماده ۴۵ قانون ثبت اقدام می نماید و ضمن عقد خارج لازم حق هرگونه اعتراضی را از خود سلب مینماید و در غیر اینصورت این پروانه از درجه اعتبار ساقط و تمامی خسارتهای لازم بعهده ایشان بوده و ضمن جبران آن جهت ادامه عملیات ساختمانی ملزم به اخذ پرونه مجدد می باشد.

 

جهت کسب اطلاعات در خصوص مراحل و مدارک تخریب و نوسازی ساختمان به این مقاله مراجعه نمائید.

 

آدرس

گروه وکلا و مشاورین حقوقی میزان

تهران، میدان ونک، خیابان نهم گاندی، پلاک 5، واحد 9

تلفن

گروه وکلا و مشاورین حقوقی میزان

95 30 20 88 - 021

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *