یکی از مهمترین دپارتمان های تخصصی گروه وکلا و مشاورین حقوقی میزان که دارای بیشترین مراجعه در میان دپارتمان های گروه ما می باشد، دپارتمان دعاوی حقوقی است. در این دپارتمان صرفاً وکلای متبحر و با تجربه و عالی رتبه در حوزه دعاوی حقوقی مشغول به فعالیت می باشند. لازم به ذکر است که پرونده هایی که در دپارتمان حقوقی ما مورد پذیرش قرار می گیرند ابتدا توسط کلیه وکلای اعضاء دپارتمان بررسی و پس از تبادل نظر و اتفاق نظر در خصوص تعیین بهترین طریق، بنا بر مقتضیات پرونده اقدام شایسته صورت می پذیرد.

ما در این سخن شما را با تعریف و اقسام دعاوی حقوقی آشنا می نمائیم و پس از آن خصوصیات، خدمات، تکالیف، میزان هزینه و حق الوکاله وکیل حقوقی را برای شما بیان نموده و به شما کمک می کنیم که بنوانید بهترین وکیل حقوقی در شهر تهران و سایر شهرهای ایران را شناسایی و انتخاب نمائید و در این راستا اشتباهات بسیار مرسوم در انتخاب وکیل حقوقی را برای شما آشکار می کنیم. این مقاله نتیجه سال ها تجربه در این حرفه بوده و بی گمان برای اشخاصی که به دنبال انتخاب وکیل پایه یک دادگستری می باشند بسیار مفید خواهد بود.

وکیل حقوقی تهران کیست ؟

وکیل حقوقی تهران شخصی است که علاوه بر دارا بودن پروانه وکالت دادگستری در شهر تهران، دارای تخصص، تبحر ویژه و تجربه کافی در حوزه دعاوی حقوق خصوصی باشد. وکیل متخصص حقوقی می بایست نسبت به حقوق مدنی، آئین دادرسی مدنی، قواعد مسئولیت مدنی، مقررات ثبتی، حقوق تجارت و …  دارای تسلط و مهارت ویژه باشد. وکیل حقوقی تهران از رویه قضائی محاکم شهر تهران کاملاً آگاه می باشد و مشرف به نحوه رسیدگی در شعب مختلف دادگاه های حقوقی مستقر در مجتمع های قضائی شهر تهران می باشد. با توجه به اینکه ایجاد تخصص در همه رشته های حقوق و تمامی دعاوی که در دادگستری مطرح می گردد تقریباً امری ناممکن می باشد وکیلی را می توانیم متخصص در حوزه ای نامگذاری نمائیم که تمرکز و فعالیت مستمر خویش را سالیان سال بر آن حوزه معطوف نموده و بدین لحاظ دارای چیرگی و شایستگی ممتاز در رشته مورد فعالیت خویش گردیده است. وکلایی که در همه ی حوزه ها مشغول به فعالیت وکالت دادگستری می باشند تبعاً نمی توانند در حوزه ای خاص دارای تبحر ویژه گردند. لازم به ذکر است که در اکثر کشورهای توسعه یافته وکلا به صورت تخصصی مشغول به فعالیت می باشند و حتی دارای پروانه وکالت تخصصی آن حوزه می باشند و نمی توانند در رشته غیر تخصصی خویش فعالیت نمایند. متاسفانه این مهم در کشور ما به صورت مدون و قاعده مند اجرا نمی گردد ولی با توجه به احساس نیاز شدید جامعه به این امر و تمایل استفاده اغلب متقاضیان از خدمات وکالت تخصصی، ما در گروه وکلای میزان این ضرورت را سرلوحه خدمات حقوقی خویش قرار داده ایم.

تعریف دعاوی حقوقی چیست ؟

دعاوی حقوقی در اصطلاح عام کلیه دعاوی که موضوع آن مطالبه حق یا امتیازی از دادگاه باشد را شامل می شود ولی این دعاوی به معنای خاص شامل دعاوی می گردد که در آن حقی از حقوق خصوصی مورد مطالبه قرار گیرد.

حقوق خصوصی مجموعه قواعدی است که حاکم بر روابط افراد است مانند : روابط تجاری و تعهدات اشخاص در برابر یکدیگر.

به تعبیر دیگر دعاوی حقوقی به دعاوی گفته می شود که پیرو آن شخص نقض حقوق خصوصی خویش در مقابل شخص دیگر را مدعی می گردد و از دادگاه درخواست رسیدگی و احقاق حق خویش را می نماید. منشاء ایجاد این حق می تواند بوسیله عقد و قرارداد و یا خارج از قرارداد باشد. تفاوت دعاوی حقوقی و کیفری در این است که در دعوای کیفری مرجع قضائی در پی کشف و احراز و یا عدم احراز جرم و جنایت و تحقق و یا عدم تحقق بزه در حیطه جرم انگاری در قوانین کیفری می باشد اما در دعاوی حقوقی تضعیع و متعاقباً احقاق حقوق اشخاص (حقیقی و یا حقوقی) مورد بررسی قرار می گیرد.

در دپارتمان دعاوی حقوقی میزان صرفاً وکلای متبحر و با تجربه و عالی رتبه در حوزه دعاوی حقوقی مشغول به فعالیت می باشند. لازم به ذکر است که پرونده هایی که در دپارتمان حقوقی ما مورد پذیرش قرار می گیرند ابتدا توسط کلیه وکلای عضو دپارتمان بررسی و پس از تبادل نظر و اتفاق نظر در خصوص تعیین بهترین طریق، بنا بر مقتضیات پرونده اقدام شایسته صورت می پذیرد.

کلمه و لفظ حقوق در معاني مختلف بكار رفته است از جمله :

1ـ حقوق جمع حق است و حق در اصطلاح عبارتست از ”امتيازي كه شخص در جامعه معين دارد”. حقوق در اين معني به حقوق فردي تعبير ميشود.

2ـ حقوق اصطلاحاً ”عبارتست از” مجموعه قواعدي كه تنظيم كننده و حاكم بر روابط اشخاص در جامعه معين مي باشد. حقوق در اين مفهوم به حقوق ذاتي به لحاظ آنكه قطع نظر از افراد جامعه مطرح ميگردد تعبير ميشود. حقوق فردي ملازم با حقوق ذاتي مي باشد.

در نتيجه قواعد تنظيم كننده روابط افراد در جامعه كه اختصاراً قواعد حقوقي يا قانون ناميده مي شود براي افراد اختيار و توانائي دارا شدن حق و اختیار الزام ديگران به رعايت آثار اعمال حقوق قانونی را ایجاد می نماید.

بهترین وکیل حقوقی در تهران باید چه خصائص و شرایطی را داشته باشد؟

  1. وکیل حقوقی در تهران باید دارای پروانه وکالت دادگستری صادره از حوزه شهر تهران باشد
  2. تحصیلات تکمیلی این وکیل می بایست در رشته حقوق خصوصی صورت پذیرفته باشد
  3. این وکیل می بایست نسبت به قوانین و مقررات حوزه حقوق خصوصی و آئین دادرسی رسیدگی به این دعاوی کاملاً مسلط باشد.
  4. بهترین وکیل حقوقی باید در زمینه انجام دعاوی حقوقی دارای تجربه بالا و ممتاز باشد.
  5. وکیل متخصص دعاوی حقوقی به جهت وجود تجربه بالای خویش نسبت به رویه قضایی دارای سیطره کافی است.
  6. بروز رسانی مداوم اطلاعات و قواعد حقوقی، فن بیان خوب و پشتکار از دیگر شاخصه های بهترین وکیل حقوقی در تهران می باشد.

اهمیت در انتخاب صحیح وکیل حقوقی

حتما می دانید که در دادگستری نسبت به یک پرونده که با موضوع و شرایط مشابه مطرح می گردد، یک بار بیشتر رسیدگی نمی گردد و اگر در نوع نحوه دعوا و دفاع و مسیر دادرسی اشتباهی صورت گیرد، خواهان ممکن است امکان احقاق حقوق خویش را برای همیشه از دست دهد. این اشتباه ممکن است از ناحیه اصیل در دعوا یعنی خود خواهان و یا وکیل صورت پذیرد. استفاده از وکیل دادگستری می تواند جهت تحقق نتیجه مطلوب بسیار راه گشا باشد ولی وکیلی که در زمینه کاری شما دارای تخصص و تبحر ویژه باشد و اگر از وکیلی استفاده شود که دارای مهارت کافی در موضوع مورد دعوا نباشد، این امر می تواند عواقب منفی را برای خواهان صاحب حق به همراه داشته باشد. بنابراین پیشنهاد می گردد در امور تخصصی یا از حضور وکیل متخصص و خبره حوزه مشکل حقوقی خود بهره بجویید و یا تا تسلط کامل و بی نقص خویش بر موضوع نسبت به طرح دعوا اقدام ننمایید و این فکر را از سر بیرون کنید که خب اگر اشتباهی در طرح دعوا و روند دادرسی انجام دادم دگر بار نسبت به اصلاح اشتباه خویش اقدام می نمایم. جهت کسب اطلاعات در خصوص قاعده اعتبار امر قضاوت شده می توانید کلیک نموده و این مقاله را مورد مطالعه قرار دهید.

امتیازهای استفاده از وکیل متخصص حقوقی

  1. طرح دعوا و دفاع صحیح و جلوگیری از وقوع و تحمیل خسارات عدیده و غیر قابل جبران
  2. جلوگیری از از دست رفتن همیشگی توان احقاق حق
  3. تسریع در روند رسیدگی با پیگیری های لازم
  4. توجه بیشتر مقامات رسیدگی کننده نسبت به دفاعیات
  5. استفاده هر چه بهتر بهتر از ادله اثبات دعوا
  6. وکیل حقوقی به لحاظ تخصص و تجربه بالا در حوزه کاری خویش نسبت به سایر وکلا در حوزه مورد تخصص خویش دارای برتری است و این امر منجر به تحقق بهترین نتیجه ممکن می گردد

راهنمای انتخاب وکیل حقوقی

جهت انتخاب وکیل حقوقی مناسب در ابتدا باید از تخصص و مهارت و تجربه وکیل موردنظر اطمینان حاصل کنید. تحقق این مهم از دو راه امکانپذیر است. اولین و بهترین راه بررسی سابقه فعالیت وکیل حقوقی در پرونده های مشابه پرونده شما می باشد. به همین جهت می توانید پیش از انتخاب وکیل از او بخواهید که سابقه فعالیت حقوقی خویش در حوزه مورد نظر را به شما ارائه نماید و یا اینکه از کسانی سابقه استفاده از خدمات وکیل را دارند، تحقیقات لازم را به عمل آورید و اعتبار وکیل را جویا شوید. دومین راه که لزوماً باید انجام شود مراجعه حضوری به وکیل حقوقی و طرح موضوع خویش می باشد. پس از اینکه موضوع و مشکل حقوقی خویش را بیان نموده و مستندات لازم را ارائه نمودید، حتماً از وکیل بخواهید که طریق پیشبرد امر حقوقی و قضائی را به همراه استدلالهای خویش برای شما بیان نماید و به بیان اظهاراتی که مربوط به تحقق نتیجه مطلوب و یا تعهد در نتیجه می گردد توجه ننمائید. مسیر اگر به درستی انتخاب و طی شود خود به خود نتیجه دلخواه نیز حاصل می گردد. برای اینکه متوجه تخصص و مهارت وکیل شوید به ناچار می بایست موضوع را با چند وکیل و مشاور حقوقی دیگر مطرح نموده و اظهارات را با یکدیگر مقایسه نمائید و در این صورت خود متوجه می گردید که انتخاب کدام وکیل برای شما مناسب می باشد.

حق الوکاله و هزینه وکیل حقوقی

در تعیین حق الوکاله وکیل حقوقی شرایط، عامل ها و فاکتورهای زیادی دخیل می باشند. یکی از این فاکتورها موضوع پرونده و یا همان خواسته دعوا می باشد که می تواند مالی و یا غیر مالی باشد که طبعاً در پرونده های مالی با توجه به تمبر مالیاتی بیشتری که وکیل ابطال می نماید مبلغ حق الوکاله افزایش پیدا می نماید. عامل دیگر مرحله دادرسی می باشد و حق الوکاله اعلام وکالت وکیل در مرحله بدوی و یا تجدیدنظر و یا دیوان عالی کشور متفاوت می باشد. فاکتور دیگر روند پرونده نسبت به موضوع و خواسته می باشد که در هر پرونده با پرونده دیگر متفاوت است. به عنوان مثال پرونده ای محتاج به انجام استعلامات مختلف، ارجاع امر به کارشناسی، برگزاری جلسات مختلف، توقیف اموال، درخواست دستور موقت یا … می باشد و در پرونده ای دیگر با انجام یک جلسه دادرسی دادگاه نسبت به صدور رای اقدام می نماید.

پرسش ها و پاسخ های متداول

در این بخش به پرسش های متداولی که در امور بازار سرمایه رایج هستند به طور مختصر پاسخ داده ایم

انجام پرونده حقوقی چقدر زمان می برد؟

این زمان نسبت شرایطی از جمله نیاز به انجام تشریفاتی همچون کارشناسی، استماع شهادت شهود و انجام تحقیقات لازم و ... و تعیین وقت رسیدگی با توجه به تراکم کاری شعبه رسیدگی کننده و استفاده از حق اعتراض یا عدم انجام اعتراض توسط اصحاب دعوا اعم از واخواهی و تجدیدنظرخواهی و ... متفاوت می باشد.

در پرونده های حقوقی چند وکیل می توانند حضور داشته باشند؟

در دعاوی حقوقی طرفین میتوانند حداکثر از حضور دو وکیل دادگستری استفاده نمایند.

آیا می توان در قرارداد با وکیل درج نمود که حتما باید رای به نفع ما صادر گردد؟

خیر، این امر برای وکیل تخلف انتظامی بوده و تعهد وکیل تعهد به فعل می باشد و نه تعهد به نتیجه.

نحوه پرداخت حق الوکاله به چه صورت است؟

این امر بستگی به توافق شما با وکیل دارد ولی از نظر عرفی درصدی از حق الوکاله به صورت پیش پرداخت و مابقی در یک یا دو نوبت دیگر اخذ می گردد.

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.