تجار و شرکت های مختلف تجاری در تهران و سایر شهرهای ایران به لحاظ انجام امور مربوط به فعالیت تجاری خویش که در اکثر مواقع انجام معاملات تجاری می باشد، ناخواسته همواره با چالش های حقوقی مواجه می باشند. این چالش های حقوقی از زمان آغاز عمل تجاری مثل شروع توافقات با طرف مقابل تجاری، تنظیم قرارداد تا اجرای کامل تعهدات و حتی پس از آن ادامه دارد. آگاهی از امور حقوقی برای تجار و بنگاه های اقتصادی امری لازم و ضروری می باشد و در پیشه تجارت کوچکترین اشتباهات حقوقی می تواند موجب ورود بزرگترین ضررها گردد. بدین جهت اغلب تجار مخصوصاً شرکت های تجاری برای به حداقل رساندن اختلافات حقوقی و جلوگیری از تحقق ضررهای احتمالی آینده و همچنین بهترین اقدام در زمان بروز تنازع، به صورت مداوم از حضور وکیل پایه یک دادگستری تجاری یا مشاور متخصص تجاری بهره مند می گردند. شرکت ها و بنگاه های تجاری در شهر تهران و تمامی شهر های ایران از دید مراجع قانونی با عنوان شخصیت حقوقی شناخته می شوند و همواره می بایست نماینده یا نمایندگانی برای انجام کارهای قانونی خویش در اختیار داشته باشند. شرکت های دولتی می توانند شخصی غیر از وکیل دادگستری را به عنوان نماینده حقوقی خویش انتخاب و به مراجع قضائی معرفی نمایند، ولی شرکت های خصوصی جهت انجام امور و دعاوی خویش در مراجع قضائی ملزم به معرفی وکیل دادگستری می باشند.

با توجه به حجم بالای پرونده های تجاری در گروه وکلای میزان، ما تصمیم گرفتیم با تشکیل دپارتمان حقوق و دعاوی تجاری میزان که اعضای آن از بهترین وکلای متخصص و با تجربه در دعاوی تجاری تهران می باشند، هر پرونده را به صمع و نظر کلیه وکلای این دپارتمان رسانیده تا بهترین خروجی حاصل گردد و خوشبختانه این امر باعث خرسندی و رضایت هرچه بیشتر موکلین و مشتریان ما گردیده است. ما در ادامه سخن تلاش می نمائیم به شما کمک کنیم با دانستن خدمات، ویژگی ها، وظایف و تکالیف وکیل تجاری بتوانید بهترین وکیل تجاری را برای خود انتخاب نموده و با اشتباهات رایج در انتخاب وکیل تجاری آشنا شوید.

وکیل تجاری کیست؟

وکیل تجاری تهران کسی است که دارای پروانه وکالت دادگستری در حوزه قضائی شهر تهران بوده و علاوه بر آن دارای تخصص و تبحر ویژه در حوزه حقوق و دعاوی تجاری باشد. این اشراف متاثر از  تسلط بر قوانین و مقررات حوزه تجارت و همچنین دارا بودن تجربه کافی در امور و دعاوی تجاری و آگاهی از رویه قضائی علی الخصوص در شهر تهران می باشد. بهترین وکیل متخصص تجاری تهران می بایست در زمینه های تأسیس انواع شركت های تجاری و ثبت آن ، تدوین اساسنامه، شركتنامه و صورتجلسات این شرکت ها، مشاوره تخصصی حقوقی به مدیران شركت های تجاری، طرح و دفاع از دعاوی راجع به شركتهای تجاری از جمله وصول مطالبات، ورشكستگی، انحلال، ابطال تصمیمات هیأت مدیره یا مدیرت انعقاد قراردادهای شرکت‌های تجاری و موسسات مالی، حل ‌و ‌فصل اختلافات مربوط به امور تجاری بین شرکت‌ها و شرکاء تجاری و … دارای مهارت ویژه باشد.

تعریف دعاوی تجاری

دعاوی تجاری همانطور که از اسم آن پیداست به دعاوی اطلاق می گردد که موضوع آن مربوط به امور تجاری یا تجارتی ناشی از فعالیت اقتصادی و معاملات تجاری تجار (اعم از اشخاص حقیقی و یا شرکت های حقوقی تجاری) بین یکدیگر و یا با اشخاص ثالث دیگر باشد. این دعاوی ممکن است مربوط به حقوق و یا دیون و تعهدات قراردادی تجار باشد و یا وصول مطالبات، ورشکستگی، مطالبه وجه اسناد تجاری اعم از چک، سفته و برات و هرگونه اختلافات تجاری می تواند موضوع دعاوی تجاری قرار گیرد. اصحاب دعاوی تجاری همراه اشخاص حقیقی و یا حقوقی می باشند که موضوع دعوی آن ها امور مربوط به تجارت می باشد و طرفین اصالتاً یا توسط وکیل دادگستری (متخصص تجاری) یا نماینده حقوقی در این دعاوی حضور دارند.

 

یکی از دپارتمان های تخصصی گروه وکلا و مشاورین حقوقی میزان، دپارتمان حقوق و دعاوی تجاری می باشد. در این دپارتمان صرفاً وکلای متخصص و با تجربه در حوزه حقوق تجاری فعالیت می نمایند و حضور وکلای عالی رتبه، زبده و خبره که جزو بهترین وکلای تهران و کشور می باشند مایه مباهات ما می باشد. خدمات حقوقی و مشاوره دپارتمان تجاری در گروه وکلای میزان رایگان نبوده، زیرا ما به تخصص خود ایمان داشته و برای زمان، مال، فعالیت تجاری و جایگاه شما ارزش قائل می باشیم.

انواع دعاوی تجاری

دعاوی تجاری انواع مختلفی دارند و در زمینه‌های مختلف کسب‌وکار و تجارت به وقوع می‌پیوندند. این دعاوی می‌توانند به دلایل گوناگونی مطرح شوند و در ادامه، انواع متداول دعاوی تجاری را توضیح می‌دهیم»

دعاوی مربوط به قراردادهای تجاری:

این نوع دعاوی شامل نقض قراردادها، تفسیر قراردادها، و اختلافات مربوط به اجرای شرایط قراردادها می‌باشد که ممکن است شامل قراردادهای خرید و فروش، اجاره، ارائه خدمات، یا قراردادهای مشارکت باشد.

دعواهای مربوط به مالکیت فکری:

این دعاوی شامل نقض حقوق مالکیت فکری مانند دعاوی راجع به سو استفاده از اختراع، کپی طرح های صنعتی، نقض حقوق علائم تجاری و اسرار تجاری ، ابطال گواهینامه علامت تجاری، ابطال ورقه اختراع، ابطال گواهینامه طرح صنعتی و … می باشند.

دعاوی رقابت ناعادلانه:

این دعاوی شامل اقدامات رقابتی ناعادلانه مانند تقلید محصولات، تبلیغات گمراه‌کننده، و نقض قوانین رقابت می‌شود. این نوع دعاوی به منظور حفاظت از رقابت سالم و جلوگیری از رفتارهای غیرمنصفانه در بازار مطرح می‌شوند.

دعواهای مالی:

این دعاوی شامل اختلافات مالی مانند عدم پرداخت بدهی‌ها، اختلافات حسابرسی، ، مطالبه وجوه چک ها و سایر مسائل مالی می‌شود. تجار و شرکت‌های تجاری ممکن است به دلیل بدهی‌های معوقه یا اختلافات در مورد پرداخت‌ها به دادگاه مراجعه کنند.

دعاوی شراکت و سهامداران:

این دعاوی شامل اختلافات بین شرکا یا سهامداران یک شرکت می‌شود. این مسائل می‌توانند شامل تفسیر توافقات شراکت، توزیع سود و زیان، ابطال صورتجلسات هیات مدیره و اختلافات مدیریتی باشند.

دعاوی حقوق مصرف‌کننده:

این دعاوی شامل شکایات مصرف‌کنندگان در مورد کیفیت محصولات یا خدمات، تبلیغات گمراه‌کننده، و نقض حقوق مصرف‌کننده می‌شود.

وکیل شرکت های تجاری

معمولا شرکت ها و بنگاه های تجاری از دید مراجع قانونی با عنوان شخصیت حقوقی شناخته می شوند و همواره می بایست نماینده یا نمایندگانی برای انجام کارهای قانونی خویش در اختیار داشته باشند. شرکت های دولتی می توانند شخصی غیر از وکیل دادگستری را به عنوان نماینده حقوقی خویش انتخاب و به مراجع قضائی معرفی نمایند ولی شرکت های خصوصی جهت انجام امور و دعاوی خویش در مراجع قضائی ملزم به معرفی وکیل دادگستری می باشند.

از آنجا که در مسائل حقوقی و دعاوی تجاری آشنایی با مقررات و قوانین حقوقی از جمله حقوق تجارت و قواعد آئین دادرسی دعاوی تجاری ضروری می باشد، اکثر شرکت ها تلاش می نمایند از حضور وکیل دادگستری خبره در این زمینه بهرمند گردند.

شرکت‌های تجاری به وکیل متخصص تجاری احتیاج دارند تا از جنبه‌های مختلف قانونی فعالیت‌های خود را مدیریت کنند و از مشکلات حقوقی احتمالی پیشگیری کنند. برخی از دلایل اصلی نیاز شرکت‌ها به وکیل تجاری عبارت است از: تنظیم و بررسی قراردادها، مشاوره در زمینه های حقوقی شرکت، حل و فصل اختلافات تجاری، حمایت در زمینه حقوق مالکیت معنوی، مسائل کارگری و استخدامی، مسائل مربوط به خرید و فروش شرکت‌ها، حمایت از فرآیندهای تجاری بین‌المللی، پیشگیری از وقوع مشکلات قانونی و … 

در مجموع، وکیل متخصص تجاری نه تنها به حل مشکلات قانونی کمک می‌کند، بلکه با ارائه مشاوره‌های پیشگیرانه می‌تواند به رشد و توسعه شرکت نیز کمک نماید.

بهترین وکیل برای تجار و شرکت های تجاری باید چه ویژگی هایی را دارا باشد ؟

یک وکیل متخصص تجاری باید دارای ویژگی‌ها و مهارت‌های خاصی باشد تا بتواند به بهترین نحو ممکن از حقوق و منافع موکلان خود دفاع کند. در ادامه، ویژگی‌های کلیدی وکیل متخصص تجاری را بیان می نمائیم:

تخصص و دانش حقوقی رفیع در امور و دعاوی تجاری:

وکیل متخصص تجاری باید دانش بالایی از قوانین و مقررات تجاری، حقوق قراردادها، حقوق مالکیت فکری، قوانین رقابت، و سایر حوزه‌های مرتبط داشته باشد.

تجربه عملی:

تجربه در زمینه حل و فصل دعاوی تجاری، تنظیم قراردادهای پیچیده تجاری و مشاوره به شرکت‌ها در مورد مسائل حقوقی مختلف بسیار مهم است. یک وکیل با تجربه می‌تواند راهکارهای عملی و موثر ارائه دهد و چه در دادگاه و چه خارج از دادگاه می تواند بهترین نتیجه ممکن را برای موکل خویش مجقق نماید.

تسلط و توانایی ممتاز در تنظیم قراردادهای تجاری:

یکی از مسائل بسیار مهمی که تجار و شرکت های تجاری دائماً با آن سر و کار دارند و از بسیاری از مشکلات حقیقی و وقوع زیان های مالی در آینده جلوگیری می نماید، تنظیم قرارداد صحیح و حرفه ای و جامع در حیطه امور تجاری می باشد که از مهمترین وظایف وکیل متخصص تجاری می باشد. تنظیم صحیح قرارداد های استخدامی هم از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

مهارت‌های مذاکره:

توانایی مذاکره با طرف‌های مقابل و دستیابی به توافق‌های مطلوب برای موکلین از ویژگی‌های مهم یک وکیل تجاری است. این مهارت می‌تواند به جلوگیری از هزینه‌های بالای دادرسی و رسیدن به نتایج سریع‌تر کمک کند.

توانایی تحلیل و تفکر استراتژیک:

وکیل باید بتواند مسائل حقوقی را به دقت تحلیل کرده و راهکارهای استراتژیک مناسب ارائه دهد. این توانایی می‌تواند به موکلین کمک کند تا بهترین تصمیمات را در مواجهه با مسائل پیچیده تجاری بگیرند.

تعهد و اخلاق حرفه‌ای:

وکیل باید به اصول اخلاقی و حرفه‌ای پایبند باشد و در تمام مراحل کار خود از حقوق و منافع موکلان به بهترین نحو دفاع کند. تعهد به حفظ محرمانگی اطلاعات موکلان نیز از ویژگی‌های اساسی است.

آشنایی با صنعت و بازار:

وکیل متخصص تجاری باید با صنعت و بازار خاصی که موکلانش در آن فعالیت می‌کنند آشنا باشد. این آشنایی می‌تواند به درک بهتر نیازها و چالش‌های موکلان کمک کند.

توانایی حل و فصل اختلافات:

وکیل باید توانایی حل و فصل اختلافات از طریق روش‌های مختلف مانند مذاکره، میانجی‌گری، داوری، و در صورت نیاز دادگاه را داشته باشد.

دانش حقوق تجاری به روز:

وکیل باید با تغییرات و به‌روزرسانی‌های قوانین و مقررات در زمینه تجاری آشنا باشد و این اطلاعات را به موکلین خود انتقال دهد تا از هرگونه مشکلات قانونی جلوگیری شود.

تفاوت وکیل تجاری با سایر وکلا

وکیل تجاری همانند سایر وکلاء مشغول به وکالت در تهران و کشور دارای پروانه وکالت دادگستری است و در این خصوص تفاوتی بین وکیل تجاری و سایر وکلا وجود ندارد، ولی وکیل تجاری بواسطه آگاهی، شناخت و تخصصی که در امور و دعاوی تجارتی دارد صرفا تمرکز خویش را در پرونده های تجاری قرار داده و از پذیرش پرونده های غیرتجاری خودداری می نماید. وکیل تجاری به جهت تسلط رفیع بر قوانین و مقررات حوزه تجارت و اشراف بر رویه عملی دادگاه ها و محاکم، تبدیل به یک وکیل متخصص، حرفه ای و متبحر در دعاوی تجاری گردیده است.

خدمات وکیل تجاری

  1. مشاوره در جهت تدوین اساسنامه شرکت های تجاری
  2. ثبت برند و نام تجاری شرکت و حمایت قانونی از برند شرکت
  3. تهیه انواع قرارداد های استخدامی و قراردادهای تجاری برای شرکت
  4. میانجیگری در اختلافات فی مابین شرکت و همکاران و شرکای تجاری خارج از شرکت
  5. طرح دعاوی مربوط به ابطال تصمیمات هیات مدیره و مدیر عامل شرکت
  6. نظارت بر عملکرد قانونی و ثبت افزایش و کاهش سرمایه شرکت
  7. پیگیری دعاوی شرکت های تجاری در مراجع قضایی و اداری
  8. تدوین صورت جلسه های قانونی و ثبت تغییرات شرکت
  9. مشاوره حقوقی به کارفرما و مدیران شرکت
  10. طرح دعاوی و دفاع از دعاوی شرکت از جمله ورشکستگی، انحلال و غیره
  11. داوری در دعاوی تجاری مرتبط با شرکت

چرا حضور وکیل تجاری در اقدامات حقوقی تجار و دعاوی تجاری دارای اهمیت ویژه می باشد ؟

یک اشتباه کوچک در پرونده های تجاری ممکن است زیان های مالی جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد و وکیل متخصص تجاری میتواند با دانش و تخصص خود همواره نقش مهمی در حفظ حقوق و منافع تجار و شرکت های تجاری ایفا نماید. وکیل تجاری می تواند با ارائه مشاوره های کاربردی و تنظیم قراردادهای صحیح تجارتی از بروز مشکلات حقوقی پیشگیری نموده و بدین وسیله موجب افزایش کارایی و کاهش هزینه های تجار و شرکت های تجاری می گردد. همچنین در صورت بروز مشکلات حقوقی وکیل تجاری می تواند به بهترین نحو ممکن از موکل خویش در مراجع قضائی دفاع نماید.

راهنمای انتخاب وکیل تجاری​

انتخاب بهترین وکیل تجاری نیازمند توجه به چندین معیار و ویژگی مهم است. در اینجا می خواهیم به شما بگوئیم که چگونه یک وکیل تجاری خوب برای حرفه و یا شرکت خویش انتخاب نمائید. در درجه اول نحوه آشنایی با وکیل مورد نظر بسیار مهم است. اگر شخصی وکیل تجاری را به شما معرفی می نماید حتماً نحوه ارتباط معرف با وکیل را جویا شوید و بررسی کنید که آیا این معرفی صرفاً بر مبنای آشنایی صورت پذیرفته و یا بر مبنای تخصص وکیل. اگر در فضای مجازی جستجو و تحقیق نموده و با وکیلی مواجه شدید که خود را متخصص امور تجاری معرفی می نماید و لیست هایی در سایت های مخنلف ملاجظه نمودید که در ظاهر بهترین وکلای شهر تهران یا کشور را معرفی نموده اند، به هیچ عنوان این موارد را مبنای انتخاب خویش قرار ندهید و حتما از وکیل موردنظر وقت مشاوره اخذ نموده و و در مراجعه حضوری تخصص و تجربه و سوابق او را بررسی نمائید و اگر مشکل حقوقی در امور تجاری برای شما پیش آمده آن را با وکیل مطرح نموده و به استدلالهای حقوقی و راهمارهای مورد ارائه توسط وی توجه نموده و پیشنهاد می گردد این مشاوره را با چند وکیل دیگر نیز انجام دهید و بر مبنای ویژ گی هایی که در قسمت های بالا بیان نمودیم نسبت به انتخاب وکیل متخصص تجاری مناسب اقدام نمائید.

اشباهات متدوال در انتخاب وکیل تجاری

همانطور که اشاره گردید انتخاب وکیل تجاری مناسب می‌تواند تأثیر بسزایی در موفقیت و حفاظت از منافع کسب‌وکار شما داشته باشد. در اینجا برخی از خطرات و اشتباهات رایج در انتخاب وکیل تجاری را بررسی می‌کنیم:

انتخاب وکیل بر اساس هزینه :

یکی از اشتباهات رایج در انتخاب وکیل این است که برخی اشخاص تنها به دنبال وکیل با هزینه‌های پایین می باشند. وکلای با هزینه پایین ممکن است تجربه کافی نداشته باشند یا کیفیت خدمات آن‌ها کمتر از حد انتظار باشد. در مقابل اعلام هزینه بالا نیز الزاماً نشاگر دارا بودن تخصص و تجربه نمی باشد و مواردی که پیش از این ذکر گردید را ملاک عمل خویش قرار دهید.

عدم توجه و نادیده گرفتن تخصص و تجربه:

انتخاب وکیلی که تخصص و تجربه کافی در زمینه حقوق تجاری ندارد، می‌تواند به مشکلات بیشتری منجر شود. بررسی سابقه موفقیت وکیل در دعاوی مشابه بسیار مهم است. وکیلی که توانسته است پرونده‌های مشابه با پرونده شما را با موفقیت به پایان برساند، احتمالاً در مورد شما نیز عملکرد موفقی خواهد داشت. اطمینان حاصل کنید که وکیل مورد نظر شما تخصص و تجربه لازم در حوزه تجاری را دارد.

عدم تحقیق کافی:

عدم انجام تحقیقات کامل در مورد وکیل می‌تواند منجر به انتخاب نادرست شود. بررسی نظرات و بازخوردهای دیگران، سوابق حرفه‌ای و موفقیت‌های وکیل و انجام مشاوره با خود وکیل از اهمیت بالایی برخوردار است.

عدم توجه به مهارت‌های ارتباطی و توانایی‌های مذاکره و حل اختلاف:

وکیل باید توانایی برقراری ارتباط موثر با شما و دیگران را داشته باشد. وکیلی که نتواند به طور واضح و به زبان ساده مسائل حقوقی را توضیح دهد و وکیلی که مهارت‌های قوی در مذاکره و حل اختلاف ندارد، ممکن است نتواند بهترین توافق‌ها را برای شما به دست آورد. این مهارت‌ها برای جلوگیری از ورود به دعاوی پرهزینه و طولانی مهم هستند.

انتخاب وکیل بدون ملاقات حضوری:

انتخاب وکیل بدون ملاقات حضوری و صحبت کردن مستقیم با او می‌تواند ریسک بزرگی باشد. ملاقات حضوری به شما این امکان را می‌دهد تا با شخصیت و رویکرد وکیل آشنا شوید و از تطابق آن با نیازهای خود اطمینان حاصل کنید.

انتخاب وکیل بدون در نظر گرفتن فرهنگ و ارزش‌های شرکت:

وکیل باید با فرهنگ و ارزش‌های شرکت شما همخوانی داشته باشد. انتخاب وکیلی که با اهداف و ارزش‌های شما همسو نیست، می‌تواند به اختلافات و ناکارآمدی منجر شود.

 

هزینه وکیل تجاری

هزینه وکیل تجاری با توجه به میزان مهارت و سابقه و تجربه وی و همچنین نوع خدمات مورد ارائه و حتی دائمی و یا موقتی بودن خدمات متفاوت می باشد. به عنوان مثال وکیل متخصص تجاری می تواند به صورت ماهیانه، سالیانه و یا ساعتی و یا موردی نسبت به ارائه خدمات حقوقی اقدام نماید. در دعاوی مالی نیز وکلا اغلب به صورت دریافت حق الوکاله به میزان درصدی از مال مورد مناقشه عمل می نمایند. همچنین مواردی از جمله موضوع و پیچیدگی پرونده، مرحله دادرسی، روند پرونده در خصوص اقدامات لازم و … در تعیین میزان هزینه های وکیل تجاری موثر است. در مواردی که نیاز به نمایندگی کامل در دادگاه ندارید، می‌توانید از مشاوره‌های حقوقی محدود استفاده کنید که هزینه کمتری دارند. حتماً قبل از شروع کار با وکیل، در مورد هزینه‌ها و نحوه محاسبه آن‌ها مذاکره کنید و توافقی شفاف و مکتوب داشته باشید.

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.