وکیل تجدید نظر

فهرست مطالب
در جوامع امروز بشری که قانون در آن ها حکم فرما می باشد، آراء محاکم علی الخصوص آراء دادگاه های تجدیدنظر از جمله عوامل پیشرفت و شکوفایی حقوق آن جامعه است و نحوه اندیشه مرجع دادستانی هر حکومت یا همان قوه قضائیه از آراء این قضات و دادرسان آشکار می باشد. قضات و مستشاران دادگاه تجدیدنظر می بایست از تخصص و تجربه بالاتری نسبت به قضات دادگاه های بدوی برخوردار باشند، زیرا در اغلب موارد آرائی که این دادگاه ها صادر می نمایند قطعی بوده و امکان اعتراض به آن ها میسر نمی باشد و در اصطلاح این آراء خاتمه دهنده دعوا بوده و در اکثر پرونده ها امکان طرح مجدد دعوا نیز مقدور نمی باشد. بسیار جالب است که در بسیاری مواقع در دادرسی ها راه حل های حقوقی مناسبی کشف می گردد که بعدها این رویه به قانون تبدیل می گردد. بنابراین رسیدگی در دادگاه های تجدیدنظر چه در شهر تهران و چه سایر شهرهای ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. در این میان وکیل متخصص در دادگاه تجدیدنظر از آنجائی که دارای تخصص ممتاز و تجربه رفیع نسبت به دعاوی مطروحه در دادگاه تجدیدنظر می باشد می تواند در راستای همیاری به قضات و مستشاران دادگاه تجدیدنظر در صدور آراء شایسته و در نتیجه تجلی هر چه بیشتر عدالت نقش بسزایی را ایفا نماید.
ما در این مقاله قصد داریم شما را در انتخاب بهترین وکیل تجدیدنظر و وکیل متخصص دادگاه تجدیدنظر یاری نمائیم و شما را از مزایای انتخاب وکیل مناسب و معایب انتخاب اشتباه وکیل در مرحله تجدیدنظرخواهی آگاه نمائیم. همچنین تلاش نموده ایم پرسش هایی همچون وکیل تضمینی تجدیدنظر به چه معنی می باشد، نحوه حضور وکیل در دادگاه تجدیدنظر، آیا دادگاه تجدیدنظر حضوری است و احضار طرفین در دادگاه تجدیدنظر چه زمانی است، احتمال تغییر رای در دادگاه تجدیدنظر چه میزان می باشد، وقت رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر چگونه است، مدت زمان صدور رای دادگاه تجدیدنظر چقدر است و … پاسخ دهیم. پیشنهاد می گردد قبل از انتخاب وکیل دادگاه تجدیدنظر تا انتهای این سخن با ما باشید.
وکیل تجدیدنظر یا وکیل متخصص تجدیدنظرخواهی به چه شخصی گفته می شود؟
وکیل متخصص تجدیدنظر به شخصی گفته می شود که اولاً وکیل دادگستری باشد یعنی دارای پروانه وکالت دادگستری صادره از کانون وکلای دادگستری و یا قوه قضائیه باشد. ثانیاً وکیل تجدیدنظر باید تمرکز خویش را در دعاوی مطروحه در دادگاه تجدیدنظر قرار داده باشد، به طوری که در این زمینه چه در خصوص طرح دعوا در دادگاه تجدیدنظر و چه در خصوص روند رسیدگی و دفاع، دارای تخصص و مهارت برجسته گردیده باشد. این وکیل بواسطه انجام دعاوی متعدد در دادگاه تجدیدنظر و تجربه بالا در این خصوص از رویه قضائی حاکم در شعب مختلف دادگاه تجدیدنظر آگاه می باشد. وکیل تجدیدنظر نسبت به قوانین شکلی و آئین دادرسی دادگاه تجدیدنظر و آخرین آئین نامه ها و بخش نامه ها و همچنین نسبت به ماهیت دعوای طرح شده دارای تسلط ممتاز می باشد.
وکیل متخصص تجدیدنظر چه خدماتی را ارائه می نماید؟

- ارائه مشاوره حقوقی در خصوص دعاوی مرحله تجدیدنظر
- انجام وکالت در دعاوی مرحله تجدیدنظر
- تنظیم دادخواست تجدیدنظرخواهی و لوایح دفاعیه
تعریف تجدیدنظرخواهی
«تجدید نظر» در لغت به معنی دوباره نظر کردن و بررسی مجدد در خصوص امری و چیزی می باشد. در حقوق و قضا نیز تجدید نظر یا پژوهش خواهی دوباره قضاوت کردن امری در محاکم دادگستری می باشد که بدواً توسط دادگاه یا مرجع بدوی مورد قضاوت قرار گرفته و به نوعی بازبینی اعمال مرجع نخستین رسیدگی است.
در حقوق ایران و رویه موجود دادگاه ها طرق شکایت از آراء یا همان اعتراض به رای در معنای عام به دو دسته تقسیم می شود
الف) طرق عادی شکایت از آراء
ب) طرق فوق العاده شکایت از آراء
طرق عادی شکایت از آرا عبارتنداز:
الف) واخواهی
ب) تجدید نظر خواهی (پژوهش)
علت قرار دادن این طرق شکایت در دسته طرق عادی این است که طرح آنها بر خلاف طرق فوق العاده شکایت جز در موارد استثنایی مجاز است و در نتیجه بر خلاف طرق فوق العاده، اثر تعلیقی دارند.
طرق فوق العاده شکایت از آرا عبارتند از: الف) فرجامخواهی ب) اعتراض شخص ثالث ج) اعاده دادرسی
از آنجایی که این طرق نسبت به تمام احکام قابل اعمال نیست مگر اینکه قانون تصریح کرده باشد آنها را طرق فوق العاده می نامند.
در حقوق ایران و رویه موجود دادگاه ها طرق شکایت از آراء یا همان اعتراض به رای در معنای عام به دو دسته تقسیم می شود
الف) طرق عادی شکایت از آراء
ب) طرق فوق العاده شکایت از آراء
طرق عادی شکایت از آرا عبارتنداز:
الف) واخواهی
ب) تجدید نظر خواهی (پژوهش)
علت قرار دادن این طرق شکایت در دسته طرق عادی این است که طرح آنها بر خلاف طرق فوق العاده شکایت جز در موارد استثنایی مجاز است و در نتیجه بر خلاف طرق فوق العاده، اثر تعلیقی دارند.
طرق فوق العاده شکایت از آرا عبارتند از: الف) فرجامخواهی ب) اعتراض شخص ثالث ج) اعاده دادرسی
از آنجایی که این طرق نسبت به تمام احکام قابل اعمال نیست مگر اینکه قانون تصریح کرده باشد آنها را طرق فوق العاده می نامند.
حوزه فعالیت وکیل تجدیدنظر
در مرکز هر استان به منظور تجدیدنظر در آرای قابل تجدیدنظر صادره از دادگاه های عمومی و انقلاب مستقر در حوزه ی آن استان دادگاه تجدید نظر به تعداد مورد نیاز مرکب از یک رئیس و دو عضو مستشار تشکیل میگردد. وکیل متخصص تجدیدنظرخواهی در هر استان در این دادگاه ها مشغول به فعالیت وکالت دادگستری می باشد. جلسه ی دادگاه تجدید نظر با حضور دو عضو رسمیت یافته و وکیل تجدیدنظر پس از ابلاغ در جلسات رسیدگی شعب دادگاه تجدیدنظر حضور می یابد. دادگاه تجدید نظر استان در صورتی که تراکم کار ایجاب نماید، می تواند بیش از یک شعبه داشته باشد که در این صورت رئیس شعبه ی اول طبق اصول کلی ریاست دادگاه تجدید نظر مرکز استان را عهده دار و دفتر شعبه ی اول دفتر کل است.

اهمیت و حساسیت بالای انتخاب وکیل تجدیدنظر
پس از رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر حکم اکثریت که به وسیله ی رئیس یا عضو مستشار انشا میشود چه مبنی بر نقض و چه مبنی بر تائید باشد قطعی و لازم الاجرا خواهد بود، مگر اینکه رای از نوع قرار باشد و دادگاه تجدیدنظر قرار صادره از دادگاه بدوی را مطابق با موازین قانونی تشخیص نداده که در این فرض پس از نقض قرار، پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادر کننده قرار بر می گرداند. بنابراین ملاحظه می گردد که رای دادگاه تجدیدنظر در قسمت احکام و قرارهای مبتنی بر ابرام، قاطع و تمام کننده دعوا می باشد و اگر تجدیدنظرخواهی و دفاع به صورت صحیح انجام نشود و یا اشتباه کوچکی در نحوه اقدام و دفاع صورت پذیرد، ممکن شخص متقاضی برای همیشه توان احقاق حق خویش را از دست دهد. به همین جهت انتخاب وکیل تجدیدنظر بسیار حساس بوده و از اهمیت بالای برخوردار است.

بهترین وکیل تجدیدنظر در تهران باید دارای چه شرایط و خصوصیاتی باشد ؟
- تسلط و آگاهی بالا نسبت به قوانین و مقررات و آئین دادرسی دادگاه های تجدیدنظر
- مهارت رفیع در ماهیت پرونده مورد رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر
- وکیل متخصص تجدیدنظر باید دارای تجربه بالا در پذیرش و انجام پرونده در دادگاه تجدیدنظر باشد
- تبحر و احاطه کامل بر رویه قضائی شعب دادگاه های تجدیدنظر
- مهارت بسیار بالا در تنظیم دادخواست و لوایح مرحله تجدیدنظر
- هوش بالا در انتخاب بهترین روش تجدیدنظرخواهی و یا دفاع و پیدا کردن ممرهای قانونی تحقق نتیجه مطلوب
- دارا بودن نفوذ کلام و فن بیان
- کوشش، اسقامت، پایداری و پیگیری مداوم پرونده

در چه مواردی و در چه زمانی باید به وکیل متخصص تجدیدنظر مراجعه کرد ؟
درست است که تخصص و حوزه فعالیت وکیل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر است ولی توجه گردد که مرحله تجدیدنظر از زمان تقدیم دادخواست تجدیدنظر آغاز می گردد علیرغم اینکه در این زمان هنوز پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارجاع نگردیده است. بنابراین توجه گردد که حتما ثبت دادخواست تجدید نظر را به وکیل متخصص تجدیدنظر واگذار نموده و خود از ثبت دادخواست و سپس مراجعه به وکیل تجدیدنظر اکیداً خودداری نمائید زیرا مرجع تجدیدنظر موظف است فقط به آنچه که مورد تجدیدنظرخواهی واقع شده رسیدگی نماید و اگر شما جهت تجدیدنظر را به طور صحیح در دادخواست مطرح ننمائید، انجام کار را برای وکیل تجدیدنظر بسیار دشوار نموده اید.
راهنمایی در خصوص نحوه انتخاب وکیل تجدیدنظر
قبل از مراجعه وکیل تجدیدنظر حتماً سابقه و تخصص وی را پرس و جو نمائید و سپس به صورت حضوری به او مراجعه نموده و مشکل حقوقی خویش را مطرح نموده و نظر حقوقی وکیل مزبور و روش انجام کار و جهت تجدیدنظرخواهی مناسب را جویا شده و هیچ وقت به دنبال تعهد در تحقق نتیجه نبوده و اگر وکیلی قبل از بررسی موضوع به شما اعلام نمود که نگران نباشید و کار انجام می شود درخصوص انتخاب آن وکیل بیشتر تامل و درنگ نمائید. بهترین راه شناخت وکیل گوش دادن به استدلالهای حقوقی و ارائه نحوه ی انجام کار توسط وی می باشد. پیشنهاد می گردد از مشاوره با چند وکیل بهره مند گردید و سپس وکیل موردنظر خویش را انتخاب نمائید. هر کسی چه در دنیای مجازی و یا مراجعه حضوری خویش را بهترین وکیل تجدیدنظر نامید الزاماً بهترین نبوده و شاید برای انجام امر حقوقی شما مناسب نباشد. بنابراین تاکید می گردد که در انتخاب وکیل به هیچ وجه عجله ننموده و مسیر و روش و استدلای های حقوقی که نشانگر تخصص و تجربه وکیل می باشد را مبنای انتخاب خویش قرار دهید.
محل اسقرار شعب دادگاه های تجدیدنظر در استان تهران
برای مراجعه به دادگاه تجدیدنظر اطلاع از محل اسقرار شعب آن دادگاه بسیار مهم می باشد و بسیاری از افراد و حتی برخی از وکلای محترم دادگستری گمان می نمایند که کلیه شعب دادگاه های تجدیدنظر استان تهران در مجتمع قضائی غذیر واقع شهر تهران، خیابان وفامنش، بالاتر از میدان هروی استقرار دارند و جهت پیگیری پرونده خویش و یا شرکت در جلسه دادگاه به آن آدرس مراجعه می نمایند و این در حالیست که برخی از شعب دادگاه تجدیدنظر استان تهران در مکان های دیگری مستقر می باشند. وکیل متخصص دادگاه تجدیدنظر قطعاً از محل قرارگیری شعب دادگاه تجدیدنظر اطلاع کافی دارد ولی ما در ذیل جهت جلوگیری از بروز اشتباه آدرس اسقرار این شعب و شماره تلفن مراکز استقرار را بیان می نمائیم:
شعب 21 – 34 – 36 – 54 دادگاه تجدیدنظر استان تهران در دادگاه انقلاب واقع در خیابان شریعتی، ابتدای خیابان معلم مستقر می باشند. (شماره تلفن: 5-88411511)
شعبه 68 و 75 دادگاه تجدیدنظر استان تهران در مجتمع قضائی اقتصادی واقع در خیابان خیام شمالی، جنب خیابان داور مستقر می باشند. (شماره تلفن: 39916)
شعب 88 به بعد دادگاه تجدیدنظر استان تهران در مجتمع قضائی شهید سلیمانی واقع در شهر زیبا، میدان الغدیر، جنب کانون اصلاح و تربیت مستقر می باشند. (شماره تلفن 44361238 – 44361231 – 44361230)
سایر شعب دادگاه تجدیدنظر استان تهران در خیابان وفامنش، بالاتر از میدان هروی، مجتمع قضائی غدیر مستقر می باشند. (تلفن 74305000)
مراحل و نحوه ی استفاده از خدمات وکیل متخصص تجدیدنظر
رزرو وقت مشاوره
در صورت تمایل به استفاده از خدمات تخصصی ما در دادگاه تجدیدنظر در مرحله اول از طریق تماس تلفنی یا روش های دیگر نسبت به رزرو وقت مشاوره اقدام نمائید
انجام مشاوره
بررسی تخصصی موضوع و مستندات در وقت مقرر و ارائه مشاوره و راه کار ها و روش های حصول بهترین نتیجه و تصمیم در خصوص نحوه ی اقدام و انجام توافقات فیمابین وکیل و موکل
اقدام عملی
اقدام عملی در خصوص انجام امور مربوط به وکالت در پرونده و یا تشکیل پرونده در مرحله تجدیدنظر و انجام هرگونه اقدام لازم در دادگاه تجدیدنظر و یا تنظیم اوراق قضائی برای موکل