دعاوی کیفری و جزایی به لحاظ دارا بودن رابطه مستقیم با جان، مال، حیثیت و آبروی اشخاص، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد، وضع قوانین کیفری گسترده در کشور متاسفانه موجب تورم وقوع جرایم گردیده و این میزان ارتکاب جرائم، دادگستری را با حجم بالای ورودی پرونده های کیفری مواجه نموده است. وقوع فعل مجرمانه علاوه بر دارا بودن عواقب ناخوشایند برای مرتکب و امکان محکومیت کیفری، تجربه ای استرس زا و طاقت فرسا را برای او در مراجع انتظامی، دادسرا ها و دادگاه های کیفری به همراه دارد. اعلام شکایت و پیگیری پرونده توسط شاکی نیز بسیار زمان بر و مستلزم رفت و آمد و تکاپوی بیشمار می باشد. با عنایت به اهمیت بالای پرونده های کیفری و فقدان تخصص گرایی در بین وکلای کشور، ما در گروه وکلای میزان بر آن شدیم تا با دعوت از برترین وکلای پایه یک دادگستری متخصص کیفری در تهران، نسبت به تشکیل دپارتمان حقوق و دعاوی کیفری و جزایی اقدام نموده تا بتوانیم به بهترین خدمات حقوقی را به متقاضیان و موکلین خویش ارائه نمائیم. با توجه به اینکه انتخاب وکیل اشتباه می تواند عواقب بسیار جبران ناپذیری را در دعاوی کیفری به همراه داشته باشد.

ما در دپارتمان حقوق و دعاوی کیفری میزان در این گفتار کوشش نموده ایم شما را جهت انتخاب بهترین وکیل کیفری یاری نمائیم و ابتدا به تعریف وکیل کیفری و دعاوی جزایی و انواع آن می پردازیم و در ادامه خصوصیت ها، نوع خدمات، مسئولیت ها و وظایف وکیل جزایی را بیان نموده و سپس میزان هزینه و حق الوکاله وکیل کیفری مورد بررس قرار داده و در دنباله سخن شما را از مزایای استفاده از وکیل ماهر کیفری و مراحل اعطای وکالت به وکیل دادگستری آگاه می نمائیم و در نهایت نکات بسیار با اهمیت برای شناخت و انتخاب بهترین وکیل کیفری در تهران و سراسر ایران را برای شما تشریح می نمائیم. پیشنهاد می گردد اگر تصمیم دارید از خدمات وکیل کیفری بهره مند گردید قبل از گزینش وکیل حتما موارد زیر را مورد توجه قرار دهید.

دعاوی کیفری، جزایی یا جنایی به چه دعاوی گفته می شود؟

هرگاه شخصی اعم از حقیقی و یا حقوقی مدعی گردد و که شخصی دیگر مرتکب رفتاری اعم از فعل و یا ترک فعل گردیده که در قوانین برای آن مجازات تعیین گردیده است و رسیدگی و محکومیت و اعمال مجازات برای شخص مرتکب را از مراجع قضائی درخواست نماید و یا مدعی العموم پس از کشف جرم مراتب را به مقام قضائی اعلام و تعقیب و مجازات متهم را درخواست نماید. به محض تقدیم شکوائیه توسط شاکی و یا گزارش ضابط قضائی و درخواست دادستان و ثبت پرونده، دعوای کیفری در مفهوم خاص خود محقق گردیده است. طرح دعوای کیفری الزاماً به معنای تحقق فعل مجرمانه توسط متهم نمی باشد و این امر نیاز به انجام تحقیقات و رسیدگی و صدور حکم قطعی از دادگاه یا مرجع قضائی ذی صلاح دارد.

تعریف وکیل کیفری چیست؟

وکیل کیفری یا جزایی وکیلی است که علاوه بر دارا بوده پروانه وکالت دادگستری تخصص تمرکز خویش را حقوق و دعاوی کیفری قرار داده است. با توجه به وسعت دعاوی مطروه در دادگستری، تسلط و چیرگی بر تمام دعاوی و رویه قضائی حاکم بر آن ها تقریباً ناممکن می باشد.  بر این بنیاد وکیل متخصص کیفری صرفاً دعاوی کیفری را مورد پذیرش قرارداده و از انجام سایر پرونده ها خودداری می نماید.

تضعییع حقوق افراد در پرونده های کیفری علاوه بر دارا بودن عواقب مالی، متاسفانه ممکن است بر جان، جسم، آبرو و حیثیت افراد لطمات جبران ناپذیری را وارد نماید و به جهت اهمیت بالای این دعاوی ما تصمیم گرفتیم تا با گردآوری برترین وکلای پایه یک دادگستری متخصص امور کیفری، نسبت به تشکیل دپارتمان حقوق و دعاوی کیفری و جزایی میزان اقدام نمودیم تا بتوانیم به بهترین نحو ممکن نسبت به ارائه خدمات حقوق کیفری چه در دادسرا و چه در دادگاه های کیفری به موکلین و متقاضیان خویش اقدام نمائیم.

انواع دعاوی کیفری

دعاوی کیفری در قوانین جزایی ما به سه دسته کلی تقسیم می گردند:

  1. دعاوی کیفری علیه اموال و مالکیت
  2. دعاوی کیفری علیه اشخاص
  3. دعاوی کیفری علیه امنیت و آسایش عمومی

دعاوی کیفری علیه اموال و مالکیت دعاوی هستند که موضوع آن جرایمی است که موجب ورود صدمه به اموال اشخاص می گردد مانند تخریب، کلاهبرداری، سرقت، خیانت در امانت و صدور چک بلامحل. برخی از جرایم اگرچه خصیصه مالی و اقتصادی دارند اما از آنجا که موضوع آن ها حق متعلق به دولت و یا عموم مردم است از دسته جرایم علیه اموال خارج شده و جزء جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی قرار می گیرد مانند اختلاس و ارتشاء

دعاوی کیفری علیه اشخاص به دو دسته دعاوی موضوع جرایم علیه تمامیت جسمانی افراد و دعاوی موضوع جرایم علیه شخصیت معنوی اشخاص تقسیم می شود. هر انسانی دارای یک شخصیت مادی و یک شخصیت معنوی می باشد و هردو شخصیت وی مورد حمایت قانونگذار است. جرم انگاری جرایمی همچون قتل عمد و غیر عمد، ضرب و جرح و سقط جنین و … برای حمایت از شخصیت مادی و جسمانی انسان است و جرم انگاری رفتارهایی همچون توهین، افترا، تهدید و … جهت حمایت از شخصیت معنوی اوست.

جرایم کیفری علیه امنیت و اسایش عمومی دعاوی می باشند که موضوع آن جرایم مربوط به تعرض به حفظ حاکمیت و استقلال سیاسی کشور و برقراری امنیت شهروندان و حفظ آسایش عمومی می باشد

چه زمانی باید به وکیل کیفری مراجعه کنیم ؟

بسیاری از افراد گمان می کنند که حتما باید جرمی علیه آن ها واقع شود و یا متهم به انجام جرمی گردند تا نیاز به خدمات وکیل کیفری پیدا نمایند و پس از وقوع جرم و یا دریافت ابلاغیه حضور از دادسرا و یا دادگاه به وکیل کیفری مراجعه می کنند، ولی اکی از مهمترین خدمات وکیل کیفری دادن آگاهی و جلوگیری از وقوع جرم علیه شما و یا ممانعت از ارتکاب بزه ناآگاهانه توسط شما می باشد. بسیاری از مواقع افراد به دلیل عدم آگاهی کافی و اعتماد نابجا خود را در معرض وقوع بزه قرار می دهند. مثل اینکه پیشنهاد خرید مال وسوسه انگیزی به شخصی داده می شود و خریدار بدون رویت اسناد و مدارک و احراز اصالت آن ها و مالکین فروشنده نسبت به پرداخت وجه اقدام می نماید و یا بدون اینکه بداند فعلی جرم انگاری شده نسبت به انجام آن فعل اقدام می کند. جالب است بسیار از افرادی که مرتکب جرم می گردند حتی واقف به تحقق بزه توسط خویش نمی باشند، به عنوان مثال بسیاری از مراجعین ما که نسبت به امور ساخت و ساز و یا خرید و فروش املاک مشغول به فعالیت هستند از جرم انگاری پیش فروش ساختمان مطابق با سند عادی مطلع نبوده و متاسفانه این ناآگاهی منجر به بروز مشکلات عدیده برای نامبردگان گردیده است و یا موارد ساده ای همچون پارک غیر مجاز خودرو در مشاعات ساختمان و یا انتساب عملی مجرمانه به دیگری و بسیاری از مواردی که در قوانینی از جمله قانون جرایم رایانه ای و یا قانون فعالیت های غیرمجاز در امور صمعی و بصری و … پیش بینی گردیده است. در این موارد افراد قبل از اقدام می توانند با یک مشاوره ساده و یا بهره جویی از حضور وکیل متخصص کیفری از وقوع جرم جلوگیری نمایند.. همچنین وکلا می توانند در مذاکره و انجام توافقات فیمابین شاکی و متهم بسیار مفید باشند.

هر زمان که احساس کردید با یک مسئله کیفری جدی روبرو هستید یا نیاز به دفاع از خود در برابر اتهامات دارید، می توانید به دپارتمان تخصصی حقوق و دعاوی کیفری گروه وکلای میزان مراجعه نمائید.

خدمات وکیل متخصص امور و دعاوی کیفری ​

وکیل متخصص امور و دعاوی کیفری می‌تواند خدمات متنوعی به متقاضیان خویش ارائه دهد. برخی از خدمات اصلی که توسط وکلای کیفری ارائه می‌شود عبارتند از:

مشاوره حقوقی: ارائه مشاوره حقوقی درباره قوانین و مقررات کیفری و راهنمایی در مورد حقوق و دفاعیات شما در پرونده‌های کیفری.

دفاع در جلسات دادسرا و دادگاه: دفاع از شما در دادگاه‌های کیفری و ارائه استدلال‌های قانونی برای کاهش یا رفع اتهامات.

کمک به جمع آوری ادله و مستندات: وکیل کیفری با تسلط به ادله اثبات دعاوی کیفری می تواند شما را در تهیه و جمع آوری ادله، مدارک و مستندات لازم برای دفاع، یاری نماید.

بررسی و تحلیل مدارک: بررسی دقیق مدارک و شواهد پرونده برای یافتن نقاط ضعف و قوت و ارائه استراتژی مناسب دفاع از جمله خدمات وکیل متخصص کیفری می باشد.

ارائه لوایح دفاعیه: تقدیم لایحه به مراجع قضائی در تحقق نتیجه مطلوب دارای اهمیت ویژه و در نتیجه دعوا بسیار تاثیرکذار می باشد.

پیگیری پرونده: پیگیری پرونده در تمامی مراحل دادرسی و اطلاع‌رسانی به موکل درباره پیشرفت‌ها و تغییرات در پرونده بسیار مفید و مهم می باشد.

خصوصیات و ویژگی های بهترین وکیل کیفری

انتخاب بهترین وکیل کیفری برای دفاع از حقوق شما در مسائل کیفری بسیار مهم است. برخی از ویژگی‌های کلیدی که بهترین وکیل کیفری باید داشته باشد عبارتند از:

تخصص و مهارت: وکیل تخصص کیفری باید دارای معلومات بالا و به روز نسبت به قوانین و مقررات جزایی و کیفری باشد.

تجربه: وکیلی که تمرکز خویش را سالیان متمادی بر حقوق و دعاوی کیفری متمرکز نموده قطعا نسبت به رویه قضائی مسلط بوده و همواره از این دانش جهت انجام بهترین اقدام و دفاع نسبت به موکل خویش استفاده می نماید.

مهارت گفتاری و نوشتاری: وکیل باید بتواند به صورت مؤثر و قوی با قضات، بازپرس ها و دادیاران، شهود و … صحبت کند و لوایح دفعیه و مدارک قانونی را به نحو احسن تدارک و ارائه نماید.

 قدرت تحلیل و زکاوت بالا: توانایی در بررسی و تحلیل دقیق موضوع، شواهد و مدارک، شناسایی نقاط ضعف و قوت پرونده و تدوین بهترین استراتژی قطعاً علاوه بر سایر موارد فوق مستلزم دارا بودن هوش و زکاوت و قدرت تحلیل بالا می باشد.

تعهد، صداقت و امانتداری: دارا بودن صفات اخلاقی نیکو و پسندیده از جمله صداقت با موکل و رعایت امانت و حفظ محرمانگی اطلاعات موکل از خصائص مهم وکیل کیفری می باشد.

وکیل کیفری خوب و ماهر باید در چه زمینه های تخصص داشته باشد ؟

یک وکیل کیفری ماهر باید در زمینه‌های مختلفی دارای تخصص باشد تا بتواند به بهترین شکل ممکن از موکل خود دفاع نماید. مهمترین این موارد تسلط کامل بر قوانین جزایی و آئین دادرسی امور کیفری می باشد.از جمله قوانین جزایی می توان به قانون مجازات اسلامی، قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری و … اشاره نمود. همچنین وکیل متخصص کیفری می بایست از آخرین آئین نامه ها، بخش نامه ها و همچنین آراء وحدت رویه کیفری هیات عمومی دیوان عالی کشور آگاه باشد.

دلایل لزوم دقت بسیار زیاد در انتخاب وکیل کیفری

با عنایت به اینکه محکومیت درجرایم کیفری مجازات محکوم علیه را در پی دارد، این امر می تواند عواقب منفی مادی و معنوی بسیاری را متوجه افراد نماید و این مجازات ها می توانند مجازات های سالب آزادی و حتی سالب حیات نیز باشند و در بسیاری از جرایم مخصوصاً جرایم مالی، علاوه بر رد مال محکوم علیه مکلف به پرداخت جریمه نقدی سنگین در حق دولت می باشد. بنابراین دعاوی کیفری نسبت به دعاوی حقوقی بسیار حساس تر بوده و دقت انتخاب وکیل مناسب در دعاوی کیفری از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است. لازم به ذکر است که استفاده از خدمات وکیل کیفری همواره مختص شاکیان و بزه دیدگان یا افراد بی گناه نیست و وکیل کیفری می تواند موکلینی که مرتکب جرم گردیده اند را در اعمال حقوق قانونی خویش یاری نماید.

امتیازات استفاده از وکیل کیفری

  1. دفاع مؤثر از حقوق افراد بزه دیده و در مقابل جلوگیری از وقوع ناعدالتی در برابر اتهامات ناحق
  2. تسریع در روند پرونده کیفری در دادسرا و دادگاه و انجام امور مربوط به ضابطی قضائی
  3. دفاع شایسته در جلسات بازجویی، مواجهات حضوری و جلسات رسیدگی و استفاده از حقوق و امتیازات و آگاهی از تکالیف قانونی
  4. آگاه نمودن قضات نسبت به ماوقع و تنویر و یادآوری حقوق قانونی موکل
  5. جمع آوری، بهره گیری و استفاده مناسب از ادله اثبات دعوای کیفری

راهنما و نکات بسیار مهم انتخاب وکیل کیفری

قبل از انتخاب وکیل کیفری حتماً تخصص و تجربه و اعتبار وی را مورد بررسی قرار دهید و حتما به صورت حضوری با وکیل کیفری مشاوره نموده و مشکل کیفری خود را با وی مطرح و راه حل و برنامه مورد نظر وکیل را از وی جویا شوید. از وکیل مربوطه بپرسید که تا کنون چه میزان در پرونده های مشابه با موضوع شما به عنوان وکیل حضور داشته است. تاکید می گردد که در مواجهه با وکیل تعهد در نتیجه را از او نخواهید و به مسیر طی پرونده حقوقی و اقدامات قابل انجام و نحوه دفاعیات و طرح و برنامه ای که توسط وکیل به شما ارائه می گردد توجه نمائید. پیشنهاد می گردد قبل از انتخاب یک وکیل کیفری حتما از مشاوره با چند وکیل متخصص کیفری بهره مند گردید و این وکلا را از نظر تخصص، تجربه و مهارت های ذکر شده در بالا و همچنین میزان هزینه دریافتی با یکدیگر مقایسه نمائید.

اشتباهات رایج در انتخاب وکیل کیفری

بزرگترین اشتباه در انتخاب وکیل، انتخاب بر اساس وعده های شیرین و مثبت در حصول نتیجه مطلوب می باشد. باید دقت نموده که دادن وعده خوشایند توسط وکیل نشاندهنده تخصص و تجربه او نیست و علاوه بر این، تعهد نتیجه توسط وکیل برای وی تخلف محسوب و وکیلی که با تخلف کار خویش را آغاز نماید شاید قابل اعتماد نبوده و در آتیه به تعهدات خویش ملتزم نباشد. اشتباه رایج دیگر در انتخاب وکیل کیفری، انتخاب بر مبنای تبلیغات گمراه کننده می باشد. بسیار در فضای مجازی ملاحظه می گردد که افرادی لیستی را تحت عنوان برترین وکلای شهر تهران و یا ده نفر از برترین وکلای کیفری و … منتشر نموده و در آن افراد موردنظر خویش را معرفی نموده اند و این لیست ها هیچگونه معیاری نداشته و مورد تائید هیچ یک از مراجع قانونی مرتبط از جمله کانون وکلای دادگستری و قوه قضائیه قرار نگرفته است. سومین اشتباه انتخاب وکیل بر اساس اعلام تعرفه و میزان حق الوکاله می باشد. درست است که میزان حق الوکاله پرداختی بسیار دارای اهمیت است ولی توجه نمائید که شاید اعلام حق الوکاله پایین نشان از ارائه کیفیت نامناسب در خدمات حقوقی و فقدان تخصص و تجربه کافی باشد و شاید اعلام حق الوکاله بسیار بالا نیز هیچ اراتباطی به کیفیت بالای ارائه خدمات و دارا بودن تخصص و تجربه وکیل نداشته نباشد. بنابراین تاکید می گردد میزان هزینه اعلامی وکیل را مبنای انتخاب قرار نداده و حتما احراز فاکتورهای بیان شده را اساس انتخاب هوشمندانه خویش قرار دهید. اشتباه رایج دیگر معیار قرار دادن سن وکیل است. الزاماً بالا بودن سن وکیل ننشاندهنده ی تجربه و تخصص وی نمی باشد. مورد دیگر عدم توجه به مجوزات قانونی و پروانه وکالت وکیل دادگستری می باشد. قبل از انتخاب وکیل مورد نظر حتماً از دارا بودن پروانه وکالت وکیل اطمینان حاصل نموده و نام وی را در سایتهای صادر کننده پروانه جستجو نمائید.

هزینه و حق الوکاله وکیل کیفری

هزینه‌های وکیل کیفری می‌تواند بسته به عوامل مختلفی متفاوت باشد. این عوامل شامل تجربه و تخصص وکیل، پیچیدگی و نوع پرونده، محل جغرافیایی پرونده مطروحه، مدت زمان لازم برای رسیدگی به پرونده، مرجع و مرحله رسیدگی کننده، میزان مال موضوع جرم است. جهت استعلام هزینه وکیل حتما به صورت حضوری به وی مراجعه نموده و پس از طرح موضوع میزان هزینه ها به صورت شفاف و نحوه پرداخت را از وی مورد پرسش قرار دهید.

درباره دپارتمان حقوق و دعای کیفری گروه وکلای میزان

در مسیر خدمت رسانی هرچه بهتر در دپارتمان حقوق و دعاوی کیفری ما، طیف گسترده ای از وکلا و متخصصان حضور دارند که هر یک در حوزه های مورد تخصص خویش از جمله جرایم علیه اموال و مالکیت، جرایم علیه اشخاص، جرایم پزشکی و دارویی، جرایم رایانه ای و … مشغول به فعالیت می باشند.

گروه وکلا و مشاورین دپارتمان حقوق و دعاوی کیفری میزان با بهره گیری از بهترین وکلای دادگستری و مشاورین حقوقی جزایی تهران و کشور، می تواند شما را در مسیر احقاق حق خویش به بهترین نحو ممکن راهنمایی و همراهی نماید.

پرسش ها و پاسخ های متداول

در این بخش به پرسش های متداولی که در امور و دعای کیفری رایج هستند به طور مختصر پاسخ داده ایم

شیوه پرداخت حق الوکاله وکیل کیفری به چه صورت است؟

نحوه پرداخت حق الوکاله بستگی به توافقات فیمابین وکیل و موکل دارد. در اکثر موارد میزان و درصدی از حق الوکاله مورد توافق در ابتدای کار و همزمان با انعقاد قرارداد وکالت پرداخت و الباقی در مراحل مختلف مثل پس از صدور قرارهای نهایی در دادسرا و یا صدور رای دادگاه بدوی و یا صدور رای قطعی در دادگاه تجدیدنظر مقرر می گردد.

تعداد وکیل در پرونده کیفری چند نفر است ؟

مطابق با ماده 190 قانون آئین دادرسی کیفری در مرحله تحقیقات مقدماتی متهم می تواند صرفاً یک وکیل همراه خود داشته باشد.

مطابق با تبصره ماده ٣٤٦ قانون ایین دادرسی کیفری در غیر جرائم موضوع صلاحیت دادگاه کیفری یک، هر یک از طرفین می توانند حداکثر دو وکیل در دادگاه انتخاب نمایند.

در محاکم کیفری یک هر یک از طرفین میتوانند مستندا به ماده٣٨٥ قانون ایین دادرسی کیفری حداکثر ٣ وکیل انتخاب نمایند.

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.