وکیل ملکی تهران وکیلی است که دارای پروانه وکالت دادگستری در حوزه قضائی تهران باشد و حیطه فعالیت خویش را در امور و دعاوی ملکی قرار داده و در این زمینه دارای تخصص، تبحر و مهارت ویژه و تجربه بالا باشد. وکیل ملکی تهران می بایست به تمامی قوانین و مقررات، آئین نامه ها، بخشنامه ها، آراء وحدت رویه مربوط به املاک و اراضی و همچنین رویه قضائی محاکم شهر تهران در دعاوی ملکی، اشراف و آگاهی کامل داشته باشد. با توجه به اهمیت ویژه و احساس نیاز شدید و مبرم متقاضیان خدمات حقوقی در دعاوی ملکی در شهر تهران و فقدان تخصص گرایی در جامعه وکلا، ما در گروه وکلای میزان بر آن شدیم تا با ایجاد دپارتمان حقوق و دعاوی ملکی و با بهره گیری از برترین وکلای پایه یک دادگستری متخصص املاک و اراضی شهر تهران بتوانیم به بهترین نحو ممکن پاسخگوی نیاز مشتریان خود در زمینه ارائه خدمات حقوقی از جمله مشاوره حقوقی تخصصی ملکی، انجام وکالت تخصصی در دعاوی ملکی و تنظیم قراردادهای مربوط به املاک و اراضی و تنظیم دادخواست و لوایح دفاعیه ملکی باشیم.
آدرس گروه وکلای میزان : تهران، خیابان پانزدهم گاندی، پلاک 16، واحد 2شماره – تلفن : 88778687
آنچه لازم است بدانید!
ما در این گفتار تلاش نموده ایم دعاوی ملکی و تقسیم بندی های آن، تعریف، ویژگی ها، خدمات، مسئولیت ها، وظایف، میزان هزینه و حق الوکاله وکیل ملکی را برای شما تشریح نموده و شما را از مزیت های استفاده از وکیل ملکی و مراحل اعطای وکالت به وکیل ملکی آگاه نمائیم و نکات بسیار مهمی در جهت روش شناخت و انتخاب بهترین وکیل ملکی در تهران و سراسر ایران را به شما ارائه نماییم و همچنین شما را از اشتباهات رایج در انتخاب وکیل ملکی مطلع می سازیم. توصیه می گردد قبل از انتخاب و حتی انجام مشاوره با وکیل ملکی، حتما موارد ذیل را تا انتها به دقت مورد مطالعه قرار دهید.
وکیل ملکی به چه کسی گفته می شود ؟
وکیل ملکی فردی است که اولاً دارای پروانه وکالت دادگستری باشد و ثانیاً این وکیل صرفاً به صورت تخصصی در حوزه حقوق و دعاوی املاک و اراضی مشغول به وکالت و فعالیت حقوقی باشد. وکیل ملکی باید دارای تخصص ویژه در دعاوی ملکی باشد و این تخصص بواسطه دانش حقوقی رفیع و تجربه بالای وکیل ایجاد می گردد. با توجه به گسترده بودن انواع دعاوی و قواعد و مقررات حاکم بر آن ها، ایجاد تخصص در تمامی دعاوی امری ناممکن به نظر می رسد و وکیلی می تواند در حوزه ای دارای تخصص گردد که تمرکز خویش را بر آن بخش معطوف نموده و از پذیرش دعاوی و پرونده های غیر مرتبط خودداری نماید.
ما در گروه وکلای میزان بر آن شدیم تا با ایجاد دپارتمان حقوق و دعاوی ملکی و با بهره گیری از برترین وکلای پایه یک دادگستری متخصص املاک و اراضی شهر تهران بتوانیم پاسخگوی نیاز مشتریان خود باشیم.
تعریف دعاوی ملکی چیست؟
به بیان ساده دعاوی ملکی به دعاوی گفته می شود که موضوع و خواسته آن دعاوی مربوط به مال غیر منقول باشد. مالکیت اعم از عین و منفعت می باشد و دارا شدن مالکیت مستلزم ایجاد روابط حقوقی بین افراد است و در این مراودات حقوقی املاک ممکن است اجرای تعهد توسط یکی از طرفین مورد تزلزل قرار گیرد و طرف دیگر الزام به اجرای این تعهد را از دادگاه بخواهد و گاه ممکن است قرارداد و تعهدی در میان نباشد ولی باز حق مالکیت مورد تجاوز قرار بگیرد و به تبع آن ها اختلافات حقوقی و یا کیفری در خصوص املاک ایجاد می گردد. در تمامی این موارد که حق مورد نزاع قرار می گیرد اگریک طرف در مقام احقاق حق برآمده و چنانچه این احقاق حق از مراجع قضایی درخواست گردد، دعوا در معنای خاص خود محقق و طرفین ناچار به اقامه دلیل و اثبات حق می باشند.
تقسیم بندی دعاوی ملکی
همانطور که گفته شده هر دعوایی که موضوع آن مربوط به مال غیرمنقول باشد از جمله دعاوی ملکی به شمار می رود، حال این دعوا در هر دسته ای از تقسیم بندی دعاوی حقوقی قرار گیرد تفاوتی را ایجاد نمی کند. دعوای ملکی می تواند در دادگاه های حقوقی، دادگاه های کیفری، دادسراها، شوراهای حل اختلاف، ادارات اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا، دیوان عدالت اداری، دادگاه های انقلاب و … مطرح گردد.
برخی از دعاوی ملکی مطروحه در محاکم عبارتند از:
✔️تائید و اعلان انحلال قرارداد اعم از فسخ، تفاسخ و انفساخ ✔️ تائید و اعلان بطلان قرارداد ✔️ الزام به تنظیم سند رسمی ✔️ الزام به اخذ پایانکار و صورتمجلس تفکیکی ✔️ الزام به تحویل مبیع ✔️ مطالبه ثمن معامله ✔️ اثبات مالکیت ✔️ اثبات وقوع عقد بیع ✔️ دعاوی ناشی از اختلاف در قرارداد مشارکت در ساخت و احداث بنا ✔️ دعاوی مربوط به پیش فروش املاک ✔️ افراز و تقسیم املاک مشاع ✔️ دستور فروش ملک مشاع ✔️ خلع ید ملک اعم از مشاعی و غیر مشاعی ✔️ تخلیه ملک اعم از مسکونی و تجاری ✔️ دعاوی مربوط به سرقفلی، حق کسب و پیشه و …
انتخاب وکیل ملکی در تهران
انتخاب وکیل ملکی در تهران و شهرهای بزرگ امری بسیار دشوارتر از شهرهای کوچک می باشد، زیرا در اینگونه شهرها با توجه به تعداد بالای وکیل و عدم شناخت وکلا توسط افراد آن شهر به لحاظ بالا بودن جمعیت و تبعاً بررسی تخصص و سابقه آن ها کاری بسیار مشکل است. همچنین به جهت بالا بودن تراکم پرونده ها علی الخصوص پرونده های ملکی در تهران که حدود 50 درصد دعاوی مطروحه در دادگستری را به خود اختصاص داده است، وکلای متخصص ملکی مشغول به فعالیت در شهر تهران احتمالا دارای تجربه بیشتری نسبت به سایر شهرهای دیگر در ایران می باشند. با عنایت به منع قانونی وکلا در تمرکز پرونده های خویش در غیر از شهرستان محل صدور پروانه وکالت، به نظر می رسد که در اکثر مواقع وکلای ملکی که حوزه فعالیت آن ها در پروانه وکالت شهر تهران باشد برای انجام امور وکالت در پرونده های ملکی در شهر تهران مناسب تر باشند.
در چه مواردی باید به وکیل امور ملکی مراجعه کرد؟
گروهی افراد بر این باور هستند که صرفاً در زمان بروز اختلاف، منازعه و دعاوی ملکی باید به وکیل ملکی مراجعه نمود. این در حالیست که در اکثر مواقع عدم بهره گیری از وکیل ملکی قبل از انجام هر عمل حقوقی و خرید یا فروش، مشارکت در ساخت و تنظیم هرگونه قراداد مربوط به املاک و مستغلات، باعث بروز اختلافات ملکی می گردد. مهمترین مواردی که افراد باید به وکیل ملکی مراجعه نمایند، اقداماتی است که در راستای پیشگیری از وقوع اختلافات ملکی انجام می شود. بیشترین دعاوی ملکی مطروحه در دادگستری مربوط به اختلافاتی است که بواسطه عدم تنظیم قرارداد صحیح و جامع صورت می پذیرد که اغلب توسط مشاورین محترم املاک تنظیم و منعقد گردیده است. توجه گردد که هر عمل حقوقی و هر قراردادی شرایط خاص و ویژه خود را داشته و استفاده از پیش نویس های چاپی آماده باعث بروز مشکلات و اختلافات حقوقی می گردد.
خدمات وکیل ملکی چیست؟
خدمات وکیل متخصص املاک و اراضی را بطور کلی می توان در موارد ذیر خلاصه نمود:
- ارائه مشاوره حقوقی ملکی
- انجام وکالت در دعاوی ملکی
- تنظیم انواع قراردادهای ملکی
- تنظیم دادخواست، شکوائیه و لوایح ملکی
بهترین وکیل ملکی در تهران باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟
- دارا بودن پروانه وکالت ترجیحاً از نوع پایه یک دادگستری حوزه قضائی شهر تهران
- آگاهی و تسلط کامل نسبت به مقررات ملکی
- تجربه بالا در امور و دعاوی ملکی
- تخصص ویژه در تنظیم دادخواست، شکوائیه و لوایح
- آشنایی کامل با رویه قضائی و روند رسیدگی دعاوی ملکی در مراجع قضائی تهران
- بروزرسانی مداوم اطلاعات و مقررات در حوزه حقوق املاک و اراضی
- هوش و زکاوت بالا و دقت به جزئیات
- قدرت فن بیان بالا
- پشتکار و پیگیری پیوسته پرونده
- دارا بودن صفات اخلاقی پسندیده از جمله صداقت، امانت داری و …
وکیل ملکی خوب در چه زمینه هایی تخصص دارد؟
یک وکیل ملکی متبحر می بایست دارای تخصص ویژه در حقوق و دعاوی مربوط به املاک، اراضی و مستغلات باشد. تخصص در این زمینه به هیچ وجه آسان نبوده و متضمن تسلط ویژه به قوانین و مقررات، آئین نامه ها، بخش نامه ها، دستور العمل ها و … در زمینه املاک و اراضی است. همچنین وکیل متخصص ملکی می بایست نسبت به آئین دادرسی دعاوی ملکی دارای مهارت و چیرگی بالا باشد. از جمله مقررات حوزه املاک و اراضی می توان به قانون مدنی، قانون آئین دادرسی مدنی، قانون ثبت اسناد و املاک، قانون روابط موجر و مستاجر، قانون زمین شهری، قانون ملی شدن جنگل ها و مراتع، قانون شهرداری، قانون مجازات اسلامی در بخش تجاوز به املاک و حقوق ناشی از آن، آئین نامه اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا و … اشاره نمود.
چگونه وکیل ملکی انتخاب کنیم و روش های شناسایی وکیل ملکی خوب و ماهر چیست؟
احتمالاً کسی که می خواهد نسبت به انتخاب وکیل ملکی اقدام نماید یا خود وکیل ملکی مورد اعتمادی را از قبل می شناسد و به وی مراجعه می کند، یا از دوستان، آشنایان، اقوام و خانواده در خصوص معرفی وکیل ملکی خوب پرس و جو می نماید و یا در فضای مجازی نسبت به جستجوی وکیل ملکی ماهر اقدام می نماید. در هر صورت یعنی اگر وکیل ملکی را می شناسید و یا وکیل مورد اشاره به شما معرفی گردیده است و یا در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو کاوش نموده و تصمیم به انتخاب یک وکیل ملکی گرفته اید، کمی درنگ نموده و توصیه می گردد حتماً از وکیل فوق یک وقت مشاوره اخذ نموده و مورد حقوقی خود را با ایشان مطرح نمایید و سپس از چند وکیل ملکی ماهر دیگر نیز وقت مشاوره گرفته و به آن ها نیز مراجعه نموده و موضوع خویش را با آن ها نیز مطرح و مشاوره اخذ نمائید. درست است که چند حق مشاوره پرداخت می گردد ولی مطمئن باشید خود متوجه این امر می گردید که کدام وکیل ماهرتر بوده و برای انجام پرونده شما مناسب تر می باشد. توجه نمائید که مبنای انتخاب شما می بایست نحوه گفتمان، استدلال و استنتاج وکیل باشد حتی اگر وکیل به ضرر شما صحبت نماید. تاکید می گردد هر وکیلی که به نفع شما اعلام نظر نماید و اخذ نتیجه مطلوب را وعده نماید، الزاماً وکیل خوبی نیست و به نظر ما اگر به موکل امید واهی و غیرواقعی داده شود بزرگترین خیانت به اوست، زیرا موکل پس از صرف هزینه و زمان بسیار در پرونده با شکست مواجه شده و علاوه بر حس سرخوردگی و ناکامی، دیگر فرصت مذاکره و مصالحه با طرف مقابل را نیز از دست داده است.
چرا دقت در انتخاب وکیل ملکی بسیار مهم است؟
در زمان تحقق دعوی با عنایت به تخصصی و پیچیده بودن دعاوی مربوط به املاک و اراضی حضور اهل فن اعم از مشاور حقوقی و یا وکیل دادگستری متخصص ملکی احساس می گردد و حضور وکیل ملکی و وکیل متخصص املاک، اراضی و مستغلات و یا اخذ مشاوره از آن ها موجب تنویر راه جهت احقاق و عدم تضعییع حق می گردد. پیشنهاد می گردد جهت بهره مندی از وکیل دادگستری ملکی و یا مشاور حقوقی متخصص املاک و اراضی، به خانم و یا آقا بودن وی توجه ننموده و آگاهی و تجربه و تخصص وی را مدنظر قرار دهید. تجربه اثبات نموده است بسیاری از اشخاص به جهت عدم بکارگیری وکیل ملکی خوب و یا با مشاوره با افراد غیر متخصص، پس از شکست در دعوا (با توجه به قاعده اعتبار امر قضاوت شده)، توانایی طرح دعوای مجدد و احقاق حق خویش را برای همیشه از دست می دهند. پس عقلانی می باشد که با بهره گیری از وکیل ملکی در ابتدای راه و قبل از بروز اختلاف، از ورود خسارات سنگین و حتی جبران ناپذیر احتمالی در آینده جلوگیری گردد. اگر به جهت ضعف در قرارداد و یا هر جهت دیگر کار به منازعه و دعوا کشید باز هم منطقی است که با استفاده از وکیل ملکی متبحر و ماهر ورود خسارت و پرداخت هزینه را به حداقل برسانیم.
چگونه وکیل ملکی انتخاب کنیم و روش های شناسایی وکیل ملکی خوب و ماهر چیست؟
- احتمالاً کسی که می خواهد نسبت به انتخاب وکیل ملکی اقدام نماید یا خود وکیل ملکی مورد اعتمادی را از قبل می شناسد و به وی مراجعه می کند، یا از دوستان، آشنایان، اقوام و خانواده در خصوص معرفی وکیل ملکی خوب پرس و جو می نماید و یا در فضای مجازی نسبت به جستجوی وکیل ملکی ماهر اقدام می نماید. در هر صورت یعنی اگر وکیل ملکی را می شناسید و یا وکیل مورد اشاره به شما معرفی گردیده است و یا در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو کاوش نموده و تصمیم به انتخاب یک وکیل ملکی گرفته اید، کمی درنگ نموده و توصیه می گردد حتماً از وکیل فوق یک وقت مشاوره اخذ نموده و مورد حقوقی خود را با ایشان مطرح نمایید و سپس از چند وکیل ملکی ماهر دیگر نیز وقت مشاوره گرفته و به آن ها نیز مراجعه نموده و موضوع خویش را با آن ها نیز مطرح و مشاوره اخذ نمائید. درست است که چند حق مشاوره پرداخت می گردد ولی مطمئن باشید خود متوجه این امر می گردید که کدام وکیل ماهرتر بوده و برای انجام پرونده شما مناسب تر می باشد. توجه نمائید که مبنای انتخاب شما می بایست نحوه گفتمان، استدلال و استنتاج وکیل باشد حتی اگر وکیل به ضرر شما صحبت نماید. تاکید می گردد هر وکیلی که به نفع شما اعلام نظر نماید و اخذ نتیجه مطلوب را وعده نماید، الزاماً وکیل خوبی نیست و به نظر ما اگر به موکل امید واهی و غیرواقعی داده شود بزرگترین خیانت به اوست، زیرا موکل پس از صرف هزینه و زمان بسیار در پرونده با شکست مواجه شده و علاوه بر حس سرخوردگی و ناکامی، دیگر فرصت مذاکره و مصالحه با طرف مقابل را نیز از دست داده است.
مزیت های استفاده از وکیل ملکی متخصص و ماهر
- جلوگیری از وقوع و تحمیل خسارت جبران ناپذیر
- جلوگیری از پایمال شدن همیشگی حق
- تسریع در روند پرونده
- دفاع هرچه بهتر در جلسه رسیدگی و استفاده از حقوق و امتیازات و آگاهی از تکالیف قانونی
- توجه بیشتر قضات نسبت به دفاعیات
- بهره گیری و استفاده بهتر از ادله اثبات دعوا
- وکیل ملکی علاوه بر تسلط بر مقررات مربوطه، دائما اطلاعات خویش در حوزه حقوق و دعاوی ملکی را بروزرسانی نموده و از آخرین قوانین، آئین نامه ها و دستور العمل های ملکی آگاه می باشد و بدین لحاظ نیز نسبت به سایر وکلا در حوزه مورد تخصص خویش دارای برتری است
استفاده از مشاوره وکیل ملکی به صورت آنلاین
با توجه به پیشرفت فناوری، فضادی دیجیتال پاسخگوی نیاز بسیاری از افراد در دریافت کالا و خدمات می باشد. در خصوص دریافت مشاوره حقوقی از وکیل ملکی به صورت آنلاین لازم است بدانید که این کار دارای مزایا و معایبی می باشد. از جمله مزایای آن می توان به صرفه جویی در زمان، انرژی و در برخی موارد هزینه اشاره نمود، ولی این کار دارای معایبی نیز می باشد. در ارائه مشاوره در بستر دیجیتال و به صورت آنلاین با توجه به عدم دسترسی فیزیکی وکیل به مستندات مشاوره گیرنده، وکیل ملکی نمیتواند مشاوره بی نقص و دقیقی را به موکل ارائه نماید و موکل نیز نمیتواند سئوالات خویش را با ذکر جزئیات مطرح نموده و این مشاور در اکثر موارد موجب اقناع ذهنی مشاوره گیرنده نمی گردد. همچنین در صورتی که مشاوره گیرنده تمایل به اعطای وکالت به وکیل ملکی داشته باشد، عدم مواجهه حضوری باعث وجود ابهام در انتخاب وکیل مربوطه می گردد.
مراحل اعطای وکالت به وکیل ملکی
- شناسایی و انتخاب اولیه وکیل یا وکلای ملکی موردنظر جهت مراجعه حضوری و انجام مشاوره
- تماس با وکیل ملکی و اخذ نوبت مشاوره
- مراجعه به دفتر وکیل ملکی در تاریخ و ساعت مقرر و ارائه اسناد و مدارک لازم و اطلاعات دقیق و بیان و شرح آنچه اتفاق افتاده در موضوع حقوقی خویش حتی جزئیاتی که به نظر کم اهمیت می آیند
- بررسی موضوع و اسناد و مدارک توسط وکیل ملکی و ارائه مشاوره تخصصی و راهکار
- توافق در خصوص میزان و نحوه پرداخت حق الوکاله در صورت انطباق وکیل با فاکتورهای موردنظر شما و تصمیم به انتخاب وی به عنوان وکیل خویش
- انعقاد قرارداد کتبی بین وکیل و موکل و امضاء الکترونیک وکالتنامه
وظایف و مسئولیت های وکیل ملکی پس از اخذ وکالت از موکل
- جمع آوری ادله و مستندات و اخذ اصول مستندات از موکل با ارائه رسید کتبی
- تنظیم دادخواست یا شکوائیه و ثبت آن
- انجام پیگیری های لازم جهت تسریع در روند پرونده پس از ارجاع پرونده به یکی از شعب دادگستری
- حضور در جلسه دادرسی و توجه به حقوق و تکالیف و امتیازات اصحاب دعوا در جلسه اول دادگاه و پس از آن ارائه توضیحات لازم به قاضی دادگاه و تفهیم و توجیه او و دقت در اظهارات طرف مقابل و پاسخ درخور نسبت به اظهارات و دفاعیات طرف مقابل
- پیگیری پرونده پس از جلسه رسیدگی و ارسال لوایح تکمیلی به دادگاه در صورت لزوم
هزینه وکیل ملکی چقدر است و چطور محاسبه می گردد؟
برای اکثر افرادی که قصد استفاده از وکیل ملکی را دارند میزان هزینه پرداختی از فاکتورهای موثر و تاثیرگذار در انتخاب وکیل می باشد. قطعا این عامل با اهمیت است ولی توجه گردد این موضوع موجب کاهش توانایی و تخصص و تجربه وکیل نگردیده و شما را به سمت انتخاب وکیل غیر متخصص هدایت ننماید و به جهت پرداخت هزینه کمتر تحقق نتیجه مطلوب با خلل مواجه نگردد.
هزینه پرداختی به وکیل ملکی به بخش های مختلفی تقسیم می شود:
- هزینه وکالت یا حق الوکاله
- هزینه مشاوره یا حق المشاوره در دفتر وکیل
- هزینه مشاوره یا حق المشاوره خارج از دفتر وکیل که به صورت حضور در جلسات و محل تنظیم قرارداد است
- هزینه تنظیم قرارداد ملکی
- هزینه تنظیم دادخواست، شکوائیه و لوایح دفاعیه ملکی
نکته : زمانیکه میان وکیل و موکل در خصوص اعلام وکالت در طرح و یا پیگیری پرونده توافق حاصل گردد، هیچ گونه هزینه ای مازاد بر حق الوکاله اعم از هزینه مشاوره، هزینه تنظیم دادخواست، شکوائیه و لوایح دفاعیه و … نمی بایست از موکل دریافت گردد. پرداخت هزینه دادرسی، هزینه کارشناسی و سایر هزینه هایی که مربوط به حق الوکاله و تمبر مالیاتی وکیل نمی باشد، بر عهده موکل است.
فاکتور های مهمی در تعیین میزان هزینه وکیل ملکی تاثیر دارد که به آن ها اشاره می گردد:
- توانایی، میزان تخصص و تجربه وکیل
قطعا میزان تخصص، تجربه و تحصیلات و سابقه وکیل در میزان هزینه حق الوکاله وی تاثیر دارد و از نظر عرفی نیز وکیلی که به تازگی پروانه وکالت خویش را اخذ نموده و به دنبال اخذ تجربه و تخصص می باشد، حق الوکاله ای کمتر از وکیلی که سالها در امر وکالت در زمینه امور ملکی فعالیت داشته و دارای مدارج عالیه تحصیلی می باشد، اعلام می نماید.
- موضوع دعوا
با توجه به اینکه هر دعوای ملکی دارای ویژگی ها و پیچیدگی های خاص خود بوده و مدت زمان و میزان تلاش و ایاب و ذهاب وکیل در هر پرونده متفاوت است میزان حق الوکاله نیز متفاوت است. به عنوان مثال حق الوکاله دعوی رفع مزاحمت ملکی با دعوی تائید و اعلان بطلان معامله به لاظ مستحق للغیر بودن مبیع و مطاله غرامات با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری … متفاوت می باشد. همچنین پرونده به لحاظ طرح در مرجع حقوقی و ثبتی و یا کیفری دارای هزینه ای متمایز می باشد.
- مبلغ خواسته و میزان وجه مورد اختلاف در دعوا
مبلغ و میزان خواسته در دعوا از این جهت دارای اهمیت است که وکیل دادگستری می بایست متناسب با مبلغ فوق نسبت به ابطال تمبر مالیاتی علی الحساب و پرداخت مالیات در موعد خویش اقدام نماید.
- مرحله دادرسی
میزان حق الوکاله در مراحل دادرسی از جمله بدوی، تجدیدنظر، فرجام خواهی در دیوان هالی کشور، اعاده دادرسی و … متفاوت می باشد.
- متقاضی پرونده خواهان باشد و یا خوانده
برخی از وکلا خواهان و یا خوانده و شاکی و یا متهم بودن موکل خویش را در میزان حق الوکاله موثر میدانند. در توجیه این امر می توان به میزان وظایف، تکالیف و مسئولیت های وکیل خواهان و شاکی در مقابل وکیل خوانده و متهم اشاره نمود. به عنوان مثال وکیل خواهان و یا شاکی علاوه بر ثبت دادخواست و یا شکوائیه، با توجه به اینکه ادعا از جانب موکل ایشان مطرح گردیده موظف به فراهم نمودن ادله در مقام اثبات دعوی خویش می باشد ولی وکیل خوانده صرفاً پس از ابلاغ در موعد مقرر در جلسه رسیدگی حاضر و دفایات خویش را در مقام رد ادعای خواهان و یا شاکی اعلام می نماید.
- روند پرونده نسبت به خواسته دعوا
همانطور که اشاره شد مدت زمان، میزان تلاش و ایاب و ذهاب وکیل در هر پرونده متفاوت است و یک پرونده ممکن است در یک جلسه منتج به صدور رای گردد و پرونده ای دیگر با توجه به نیاز به اعلام نظریه کارشناس (یکنفره، سه نفره، پنج نفره و …) ممکن است بیش از یک یا دو سال به طول انجامد و در تمامی این مراحل حضور وکیل لازم و ضروری می باشد.
- نوع و موضوع قرارداد در هزینه تنظیم قرارداد
در تعیین هزینه تنظیم قرارداد ملکی، نوع و موضوع و شرایط و پیچیدگی حقوقی قرارداد ملاک عمل و موثر می باشد. به عنوان مثال هزینه تنظیم یک قرارداد عادی اجاره با تنظیم قراداد مشارکت در ساخت و احداث بنا بسیار متفاوت است.
نحوه پرداخت هزینه وکیل ملکی و حق الوکاله به چه صورت می باشد؟
زمانی که وکیل و موکل نسبت به میزان حق الوکاله به توافق می رسند، در قرارداد شیوه و ساز و کاری را برای نحوه و زمان پرداخت حق الوکاله مشخص می نمایند. در اکثر موارد توافق می گردد درصدی از کل حق الوکاله در مرحله اول و همزمان با تنظیم قرارداد و مابقی در مواعد و اقساط و بخش های مشخص پرداخت گردد.
منظور از دپارتمان ملکی گروه وکلای میزان چیست؟
یکی از دپارتمان های تخصصی گروه وکلا و مشاورین میزان، دپارتمان حقوق و دعاوی ملکی می باشد. در این بخش صرفاً وکلای عالی رتبه و متخصص و با تجربه تهران در حوزه حقوق و دعاوی املاک و اراضی، مشغول به فعالیت می باشند. فعالیت در دعاوی حوزه املاک و اراضی و بهترین دفاع در برخی موارد مستلزم بهره گیری از کارشناسان امور ثبتی، شهرداری، اداره منابع طبیعی و … می باشد که تمامی این افراد در دپارتمان ملکی میزان حضور دارند. شایسته است بیان گردد که تمامی پرونده هایی که توسط دپارتمان ملکی میزان پذیرفته می شود، در گروه وکلای دپارتمان مطرح و زیر نظر اعضاء (چندین وکیل و مشاور) پرونده مسیر خود را به بهترین نحو ممکن طی می نماید.
پرسش ها و پاسخ های متداول
در این بخش به پرسش های متداولی که در امور و دعاوی ملکی رایج هستند به طور مختصر پاسخ داده ایم
لطفاً با شماره تلفن ما تماس حاصل نموده و پس از اخذ نوبت مشاوره در موعد مقرر به آدرس ما مراجعه نمائید.
دپارتمان ملکی گروه وکلای میزان بسته به نوع و شرایط پرونده در سراسر ایران نسبت به انجام خدمات حقوقی ملکی و پذیرش پرونده های مربوط به املاک و اراضی اقدام می نماید ولی تمرکز اصلی وکلای ما در شهر تهران می باشد.